schick Shadel hospital

Schick Shadel Hospital hjälper alkoholberoende 

Jag har nu varit nykter alkoholistKamratföreningen Länken Laholm i ungefär 10 år. Länkens koncept har fungerat för mig denna gången. Men det är inte min första nyktra period. 1990 i Seattle, USA lades jag in för behandling på Schick Shadel Hospital. Detta var en 10 dagars extremt tuff aversion och hjärnprogrammering. Den höll mig nykter i fem underbara år i norra Kalifornien.
 
Första dagen bestod av en inskrivning där jag berättade exakt när jag drack och vad för alkohol som jag hade fastnat för. Förutom öl var min stående drink vodka och grapefrukt juice. Sedan fick jag schemat för min behandling som lades upp baserat på mina uppgifter om dryckesvanor.

Behanding som bara ges på sjukhus

Den aversionsterapi som Schick Shade Hospital erbjuder är en behandling som sker under övervakning på sjukhus. Med andra ord är det inte en behandlingsmetod du ska prova på på egen hand.

schick shadel hospital

Schick Shadel Hospital dag 1: Duffys Tavern

 
Första dagens behandling på Schick Shadel Hospital: Duffys Tavern serverades öl och vodka att om och om spy ut.
 
Nu påbörjade jag min aversionsterapi i rummet som var baren Duffys Tavern. Ett litet sterilt rum med en öl och ett stort glas vodka men ingen grapefruktjuice. Deras avvänjningsterapi bygger på att skapa en avsmak för den alkoholen som du föredrog.
 
Innan jag skulle börja dricka alkohol fick jag drogen Emetin och sedan ett stort glas salt vatten. Detta så jag verkligen skulle smaka vad det var jag tvingades dricka i rask takt och spy upp direkt. När emetinet verkar spyr du upp allting som kroppen får i sig. Behandlingen bygger på att programmera ditt belöningscentra i hjärnan att känna avsmak för alkoholen.
 
Jag började dricka öl, spy, dricka öl och spy hur många gånger som helst under första dagens lite kortare jobbiga behandling. Hon hjälpte mig häva i mig ölen så det rann över. Jag fick inte grapefruktjuice för då hade hjärnan fått avsmak för juicen.

Det var en levande mardröm

Jag spydde oavbrutet i en timma utan någon mat eller dryck kvar i kroppen. Schack Shadel koncentrerar sig på procenten patienter som är nyktra efter 12 månader. Varken mer eller mindre. Juden som ägde Schick rakblad lades in för behandling. Senare köpte han stället och satte sitt namn på stället. Nu tar de emot massvis med patienter från hela USA.
 
Men det här känns som en fullständigt galen terapi att ta sig igenom hela vägen. Varannan dag mer alkohol i Duffys Tavern och bara spy och spy. Schick Shadel programmerar om hjärnor för arbetsgivares nyckelpersonal.
 
Fångar en bra chef upp ett sådant problem i rätt tid. Och får honom att genomgå det tuffaste behandlingshemmet i världen. Det är Schick Shadel. Då har han 69% chans att denna anställdas insats fortfarande håller dom nyktra 12 månader efter behandlingen.

Jag kan inte tro att 6 månader senare har jag fortfarande ingen lust att dricka. Jag var skeptisk till behandlingen men visste att traditionell behandling sannolikt inte skulle fungera för mig. Jag vill inte, behöver eller vill inte ha alkohol alls !! Det är fantastiskt!! Schick räddade allvarligt mitt liv !! Maten är fantastisk och personalen är mycket omtänksam och så trevlig. Jag rekommenderar alla som kämpar med alkoholism att prova det eftersom det verkligen fungerar !! Livet är fantastiskt när din hjärna inte är förvirrad av mörker !! Tack till månen och tillbaka !!

Jessica Hale

Patient

Schick Shadel Hospital dag 2: föreläsning och sanningsserum

 
Förmiddagen började bra med en föreläsning av en professor inom beroendeterapi. Väldigt givande och samtidigt underhållande talare.
 
Men på eftermiddagen blev det riktigt märkligt. En sköterska kom in i mitt rum med en vagn full med slangar och någon apparat. Sedan injicerade hon sanningsserum i mig som används i krigstillstånd.
 
Dom sövde mig så jag inte mindes någonting som sades. Men jag hörde allting helt klart när dom programmerade om min hjärnas belöningscentra. Det här kändes som en väldigt riskfylld behandlingsterapi av min hjärna.
Exempel Schick Shadel Hospital berättade att det sades till mig:
 
-du ska för alltid låta bli att dricka alkohol
 
-du ska förbli en nykter alkoholist
 
-drick i fortsättningen bara drycker utan alkohol
 
-Du kommer bara dricka alkoholfria drycker
 
-Tacka nej om någon vill bjuda dig på alkohol
 
-Sluta tycka om alkohol
 
-Din kropp vill inte ha alkohol
 
-Håll dig nykter

Schick Shadel Hospital schema

Varannan dag mellan besöken på Duffys Tavern sövdes man med sanningsserum. Dom programmerade om min hjärna på ett läskigt sätt så att kroppen absolut inte vill se eller dricka alkohol någonsin igen. Dom sa säkerligen en massa saker jag aldrig fick veta vad som sades men som fungerade.
 
Schick Shadel Hospital dag tre: Andra besöket på Duffys Tavern. Först får du ditt emetin precis i rätt tid för att sedan vidrigt spy upp allt du dricker. 4 öl och 8 glas med vodka.
 
Den här gången blev det riktigt jobbigt. Jag manades på och ölen rann ner när hon hjälpte mig hälla i mig ölen som rann ner runt min mun medans jag hela tiden bara spydde. Jag tror jag spydde mer än ett 20 tal gånger andra dagen i Duffys Tavern.
 

Schick Shadel Hospital behandling har den bästa framgångsstatistiken i världen troligen

 
69% av alla som behandlas är fortfarande nyktra ett år efter en avklarad 10 dagars behandling. Kamratföreningen Länken Laholm kommer inte upp i 10%. AA har lite bättre statistik vad gäller nolltolerans men inte i närheten av 10 dagar på Shick Shadel.
 
10 dagars extremt vidrig förvandling av din hjärnas relation till alkohol.
 
Och detta var bara början. Behandlingen med sanningsserum och spyende varvas i 10 dagar. Varannan dag sanningsserum och varannan dag extremt våldsamt spyende.
 
Schick Shadel Hospital dag 4: föreläsning och sanningsserum
 
Schick Shadel dag 5: Inför varje besök på Duffys Tavern ökar alkoholintaget. 5 öl och 12 stadiga glas med vodka på tredje besöket i Duffys Tavern. Emetin ser till att din kropp vägrar ta emot vad som är mer och mer alkohol inför nästa rundan av totalt 5 besök.
 
Inför tredje spyende dagen med ännu mer alkohol. Då började jag på allvar att bryta ihop under Schick Shadel Hospital behandlingsmetod. Inför spyendet som var så vidrigt kände jag så starkt inom mig att jag klarar inte att genomgå den här behandlingen. Jag kunde inte tvinga min kropp en ännu värre i raden av 5 behandlingar på Duffys Tavern.

För 2 år sedan till den dag jag gick in rädd att jag inte visste vad jag kunde förvänta mig men att jag behövde hjälp med att dricka. Programmet fungerar! Hittills har jag inget begär och har ett fantastiskt liv. Om jag kan göra det kan någon som vill sluta med den fantastiska personalen de har där.

Jeff Stock

Patient

Inför tredje besöket valde jag att avbryta behandlingen

 
Jag tillkallade personal och berättade att jag har bestämt mig för att avbryta behandlingen omgående. Inte en enda jävla gång till med spyor och sprit blandat samman vid intaget. Hela mitt jag sa absolut nej till något mer spyende som snart skulle påbörjas. Att dricka samtidigt som det sprutar ut spyor som missar stålbaljan framför dig. Jag fullständigt vägrade vidare behandling i Duffys Tavern.
 
Denna gången av behandlingen blev det värsta jag någonsin upplevt i mitt liv men sedan var jag mer än halvvägs. Det skickades in en psykolog som kunde alla känslorna inför tredje gången med mycket mer alkohol. På ett särdeles professionellt sätt såg hon till att jag magiskt valde det omöjliga och fortsatte behandlingen. Hon förberedde mig inför mitt tredje av fem besök i Duffys Tavern. Jag vägrade och hon lirkade tills jag plötsligt satt där inne min tredje gång. Jag drack så mycket. Jag spydde så mycket. Samtidigt dricka och spy i en evighet innan jag fått ner allt som kommit rakt tillbaka upp igen. Tredje besöket drack och spydde jag i vad som kändes som en evighet.
 

Schick Shadel Hospital är det värsta och bästa jag gjort i mitt liv

 
Hur jag klarade den tredje dagen på Schick Shadel med all den alkoholen och spyendet vet jag inte än idag. Det är den värsta och bästa dagen i mitt liv. Jag har aldrig presterat något större än dag 5 på Schick Shadel. Det är än idag den dag jag presterade mest i hela mitt liv. Efter tredje gången är du mer än halvvägs genom behandlingen. Stolthet för din insats infinner sig. Att klara den tredje dagen och komma förbi halvvägs punkten är den bästa prestationen i mitt liv än idag.
 
När jag tvingades dricka mycket mer mycket längre den tredje gången var gång 4 och 5 i Duffys Tavern handlade det om mycket mer alkohol. Dag fem radades det upp sammanlagt 20 drinkar och öl som var kaos inom mig på alla sätt. Men efter den tredje gången började jag plötsligt att härda ut den fullständigt omänskliga behandlingen av en människa. Alkohol som kroppen omedelbart spottade ur sig som om det studsade ut innan det kom ner.

Insikten att man lämnar ett alkoholberoende bakom sig

Helt plötsligt senare den dagen insåg jag någonting stort i mitt liv. Helt plötligt insåg jag att efter mina 10 dagar här på Schick Shadel kommer jag inte dricka alkohol längre. Med min nyfunna insikt att jag bara kommer dricka alkohol ett par gånger till på Schick Shadel i baren Duffys Tavern. Min chef som finansierade denna $10 000 behandling hade även själv genomgått behandling på Schick Shadel Hospital åratal innan. 

Det handlade bara om en bra investering i hans plånbok

Han gjorde det för mig av en enda anledning. Han gjorde det av samma anledning som mina chefer befordrar mig. Bara av egenintresse för att min försäljning har gått genom taket i flera olika branscher. Jag såg till att hans hjälp var en klockrent bra investering i min bilförsäljning under honom. Jag blev nykter den hårdast arbetande säljaren som i en säljtävling jag kom två i och fick en resa till Hawaii. Den resan gav jag min chef som tack för att han fick mig att tänka rätt.
 
Jag blev så hungrig på att komma tillbaka som en ny bättre version av mig. Jag var redan mer än bra på att hitta rätt bil för rätt kund. Med min chefs så underbart perfekta säljsystem sålde jag nya och begagnade bilar på löpande band när jag blev nykter och slutade festa 7 dagar i veckan. Det arbete under tiden som bilförsäljare tjänade mig tillräckligt mycket pengar för att leva ett bra liv i Silicon Valley med Apple som hyresvärd i Apple City Center Apartments 5 minuter från Apples huvudkontor.

Det var drygt tre år sedan (5 oktober 2016 vid 04:40) När jag checkas in. Mina tre plus år sedan att gå igenom programmet har varit den mest spektakulära och det bästa av mitt liv. Jag var verkligen en högpresterande alkoholist som lurade mig själv att tro att jag hade det bra. Det var jag inte. Jag har haft stora relationer, tappat 85 kilo och älskar livet på alla möjliga sätt. Tack för att du ger mitt liv tillbaka är allt jag kan säga.

Fred Masuch

Patient

Jag fick senare höra att tredje gången i Duffys Tavern är den svåraste av alla

 
Det är extremt svårt att få ner vad som bara kommer upp och bara manas på att dricka mer snabbare. Samtidigt som du spyr ungefär 3-4 gånger i minuten klagar en kvinna på takten du får ner massvis av alkohol.
 
Kamratföreningen Länken Laholm lägger ner mycket tid på en massa olika aktiviteter för medlemmarna. Allt för att de ska stanna lite längre nyktra. Låt oss förvänta oss mer arbete med nykterhet från våra medlemmar.
 

Hur mycket vill du bli en nykter alkoholist?

 
Schick Shadel gjorde allt för att patienterna skulle lyckas bli nyktra. Både aversionsterapin och sanningsserumet fyllde samma funktion tillsammans. Spyorna fick min hjärna att automatiskt hata alkohol. Vilket de även programmerade min hjärna med samma budskap under sanningsserum.
 
69% av alla som genomgår en 10 dagars behandling på Schick Shadel är fortfarande nyktra 12 månader senare. Det kallar jag framgång! Det är dags att vi på Kamratföreningen Länken Laholm höjer ribban rejält inför nästa års nya nyktra alkoholister.
 
Hitta din anledning som gör att du tycker det är värt att bli nykter för. Berätta vad det är för andra som kanske kan ha en inverkan på det du vill om du gör jobbet och blir nykter.
 

Schick Shadel Hospital drivkraft är nykterhet och pengar.

 
Schick Shadel Hospital tog 1990 $10 000 för 10 dagars behandling. Pengar som arbetsgivarna betalar när de investerar i sina anställdas potential. Men $10 000 är $1 000 per natt i ett litet tråkigt rum där dom får dig att spy och sövas för framgångsrik behandling av alkoholproblem. Schick Shadel tjänar massvis med pengar av en enda anledning.
 
För att 69% av deras patienter fortfarande är nyktra 12 månader senare. De lyckas med framgång få patienter att bli nyktra och förbli nyktra. Jag lovar dig att ägaren av Schick Shadel som var jude och patient innan han köpte behandlingshemmet.
 
Han började med viljan att krama ut så jävla mycket pengar det bara går när man fokuserar på framgång. Behandlingen på Schick Shadel är det svåraste du genomgår i ditt liv. Kraven på patienternas insats är mycket högre än den på Länken i Laholm.

Börja 2021 med ett löfte till dig själv att du ska dricka mindre det kommande året.

 
Det är en av dom bästa investeringarna en bra chef kan satsa på personal med potential som lider av ett alkoholproblem. Jag hade turen att ha precis en sådan chef. Låt oss alla börja det nya året med löftet till oss själva att dricka mindre om vi inte redan är nyktra alkoholister. Låt 2021 bli året då du började dricka mindre. Varje dag är en ny dag som du kan koncentrera dig på att dricka så lite som möjligt.

Jag förblev nykter den rundan i över 5 år utan ett enda återfall förrän jag flyttade hem till  sverige igen. Idag har jag med Länkens hjälp varit nykter i 10 år utan återfall.

Det har gått 3 år sedan jag kom igenom ….. och jag var begåvad den dagen de gjorde en rådgivare med namnet Jamie till min rådgivare till hennes syn och ingen bs var exakt vad jag behövde hennes råd om några enkla böcker har hjälpt enormt och nu har min bror är här och han blev begåvad till samma rådmannen som han är så nöjd med vad hon tar med i sessionerna ……. Jag har varit med och sett många saker men den här kvinnan är en ljus plats i den här världen .. …. hur tur är Schick !!!! att säga att jag är tacksam är bara inte bara! Även Moses min man tack för maten!

Jaggav Bizz

Patient

schick Shadel hospital

Schick Shadel Hospital egna ord om behandlingen

 
Schick Shadel Hospital aversionsterapi och konditioneringen av alkoholisters hjärnor. Alkohol skapar vilseledande känslor av välbefinnande. Aversionsterapi gör det motsatta. Resultatet är en brist på oro för och förtroende för andra områden i livet. Förenat av ett fysiskt beroende av ämnet alkohol vilket gör att människor ger upp sina mest grundläggande behov. Så vad är aversionsterapi?
 
Aversionsterapi är en form av motkonditionering som hjälper till att ta bort begär. Den upprepade användningen av alkohol stärker bara minnet. Liksom en hårddisk eller digitalkamera kan fysiska upplevelser. De som lagras i minnet kan spelas upp när de utlöses. Beroende bygger föreningar i hjärnan som blir inbäddade i kort- och långtidsminnet. Alkoholrehabilitering i kombination med motkonditionering. Det fungerar för att den riktar sig mot signalerna för de minnen med ett negativt svar.
 

Stimulans av smak, lukt, syn och inställning

Det får hjärnan att förena tidigare behagliga känslor med användningen av alkohol till i högsta grad obehaglig. Detta är roten till ett begär. Dessa stimuli. De är ihopkopplade med en medicinskt övervakad stimulans för att skapa en motvilja. Ett obehagligt motoriskt svar som illamående.
 
Eftersom patientens hjärna nu automatiskt associerar beroendeframkallande ämnen med obehagliga känslor. Nu börjar det verkligen eliminera det verkligen begäret. I en nyligen genomförd studie av University of Washington. De rapporterade 69% av de deltagande patienterna på Schick Shadel. De var fortfarande nyktra 12 månader efter Schicks aversionsterapi för alkoholbehandling.

Länken är en viktig plats för oss som har problem med alkohol. Men det är inte ett måste att ha ett beroende. Många av medlemmarna är inte missbrukare utan använder Länken för en social fritid med en gemenskap, istället för att sitta hemma och titta på TV. Många aktiviteter som t.ex Boule, Biljard och Korvgrillning. Här ältas fotboll, trav mm fast även vardagliga saker. Alla är välkomna och oftast är trivselfaktorn väldigt hög. Jag rekommenderas Kamratföreningen Länken Laholm starkt.

Roger Gustavsson

Styrelsemedlem

Hjälp Länken genom att lämna en recension!

När du lämnar din recension och berättar vad du tycker om Länken visar du andra att du stödjer vårt arbete i kommunen.

Mer från bloggen

Har jag alkoholproblem

Har jag alkoholproblem

Svaret på frågan: har jag alkoholproblem?   De flesta som dricker för mycket når en punkt där de befinner sig på Google och försiktigt skriver orden "Är jag alkoholist?" Visst, du har fått höra att du kan ha ett alkoholproblem tidigare, men det gör dig inte...

läs mer
Fakta om alkoholberoende

Fakta om alkoholberoende

7 Fakta om alkoholberoende   Några av fakta om alkoholberoende är lite chockerande. Visste du att alkoholberoende eller alkoholism är en av de vanligaste sjukdomarna i Sverige? 12,5% eller 1 av 8 svenskar har alkoholproblem. Samtidigt är alkoholanvändning både...

läs mer
Tecken på alkoholberoende

Tecken på alkoholberoende

Tecken på alkoholberoende   Vad ser man för tecken på alkoholberoende? Det finns olika varningstecken för att upptäcka potentiellt alkoholproblem. Medan många tecken är igenkännliga kan andra vara svårare att identifiera. Svårighetsgraden påverkar synliga tecken på...

läs mer