Passar Länken mig?

Om du känner till Kamratföreningen Länken Laholm och har ställt dig själv frågan passar Länken mig. Då är svaret nästan alltid ja. Vår kärnverksamhet är aktiviteter för personer i Laholm som kämpar med ett alkoholberoende. Den gyllene regeln på Kamratföreningen Länken Laholm är att du är nykter när du vistas i våra lokaler.

Fristående kamratförening

 
Vår förening är fristående från sällskapet länkarnas riksförbund. Vi är även en kamratföreningen som välkomnar medlemmar med eller utan ett alkoholberoende.

Medlemmar svarade ja när dom ställde sig själva någon av följande frågor om passar Länken mig:

passar Länken mig
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Jag är en person med ett aktivt alkoholberoende

Jag är nykter alkoholist

Ett bra substitut för bristen av ett lokalt Al-Anon

Bara koppla av i gemenskapen

Alkoholberoende eller alkoholism

 
Länken ser på alkoholberoende eller alkoholism som en pågående sjukdom. Om du lider av ett aktivt alkoholberoende eller sedan länge är nykter alkoholist delar ni på samma sjukdom. Du kan vara nykter alkoholist men du lider fortfarande av sjukdomen alkoholism.
 
Det är viktigt att förstå att alla som inte kan dricka måttligt lider av sjukdomen alkoholism. Kamratföreningen Länken Laholm är väldigt kunniga i olika alkoholfrågor. Ställ dig själ frågan passar Länken mig? Välkommen till Kamratföreningen Länken Laholm om svaret är ja.
whist Laholm
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Problematiken att inte kunna dricka måttligt

 
Precis som alla alkoholberoende saknar du förmågan att dricka måttligt. Även om du varit nykter alkoholist i flera år så är du fortfarande alkoholist. Den enda skillnaden är att du är en nykter alkoholist. Din problematik att inte kunna dricka måttligt som alkoholberoende kvarstår. Skillnaden är att personen vidtagit de åtgärder som krävdes för att bli en nykter alkoholist.

Målsättningen för Kamratföreningen Länken Laholm

 
Vår målsättning är att varje medlem spenderar så lång tid som möjligt vid varje besök på Länken. Kan vi med olika aktiviteter öka medlemmars tid på Länken. Då ökar tiden som de medlemmar med ett aktivt alkoholberoende är nyktra på dagen. Det är vår målsättning och vad vårt koncept bygger på från grunden.
passar länken mig
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Även om det bara är ytterligare en timma i veckan. Eller bara ett par extra timmar i månaden. Då är det mer tid som våra medlemmar med ett aktivt alkoholberoende är nyktra.
 
Vår verksamhet bygger på aktiviteter som alkoholberoende väljer att vara nyktra för att vara del av. Med en rad olika aktiviteter försöker vi på olika sätt förlänga tiden som varje medlem spenderar i våra lokaler.

Aktiviteter som svar på din fråga passar Länken mig

 
Kamratföreningen Länken Laholm erbjuder dagligen en rad olika aktiviteter. För dig som svarar ja på passar Länken mig har vi aktiviteter du vill vara del av. Vi har öppet alla dagar mellan 8:00-15:00.
bingo Laholm
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Biljard

Whist

Boule

Bingo

Tipspromenad

Kortspel som 21

Wifi med laptops

Sällskapsspel

Tipspromenad

10 veckors tips

Frågesport

Film

Fotboll

Lunch

om kamratföreningen Länken Laholm
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Detta är några av våra stående regelbundna aktiviteter. Det sker även utflykter som älgsafari och andra spännande resmål. Vår nya hemsida kommer erbjuda en hel del olika aktiviteter som man kan delta i på mobilen eller framför datorn.

Passar Länken mig vad gäller sammanhållning och gemenskap

 
Vår viktigaste aktivitet. Den som gör att alla våra medlemmar svarar ja på frågan passar Länken mig. Det är framförallt den starka sammanhållningen och gemenskapen som råder på Kamratföreningen Länken Laholm.
 
Sammanhållningen som har byggts upp under 40 år gör att vi även har medlemmar som inte har problem med alkohol. När jag svarade ja på frågan passar Länken mig var det den starka sammanhållningen som var helt avgörande. Du kan läsa mer om det på sidan om Länken.
 

Medlemmar på Länken hjälper varandra så Länken passar mig

 
Det spelar nästan ingen roll vad du som medlem behöver hjälp med. Det finns nästan alltid någon medlem som både kan och ställer upp och hjälper dig med vad du än behöver hjälp med.
 
Personligen har jag tydligen ett stort problem att få TV apparater att fungera. Jag har helt gratis fått 3 TV apparater från olika medlemmar de senaste 10 åren. Samtliga vägrade ta emot någon slags betalning. Allt man kan gör är vänta på ett tillfället då man kan återgälda tjänsten.
tre bollar framåt
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Arbetet som sker i bakgrunden

 
Även om samtliga medlemmar hjälps åt att ta hand om varandra faller ett visst arbete på de ansvariga på Länken. När våra medlemmars besök och beteende avviker från deras vanliga schema flaggas det rött ibland.
 
Här följer de huvudsakliga åtgärderna som vidtas:
 • utgående samtal för att se så allt är som det ska
 • hembesök vid behov då kontakt utestår
Utgående samtal och hembesök görs till de som för tillfället har det som svårast med sitt alkoholberoende. Denna hjälp är avgörande för att medlemmar ska lyckas hantera sitt alkoholberoende
 
Detta arbete görs inte enbart av ansvariga. En av anledningarna till att jag svarade ja på frågan passar Länken mig. Det är gemenskapen som bygger på medlemmarnas omtanke om varandra. Har man inte besökt Länken på ett tag ägnar medlemmar dig en tanke och hör av sig.
bloggare i bloggen
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Medlemmar kontaktar varandra när de ser att någon plötsligt uteblir. Detta är ett pågående arbete oss medlemmar emellan som gör att man blir varm inombords när man besöker Länken. Du välkomnas av alla medlemmar varje gång det kommer in en medlem genom dörren.
alkoholberoende
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Det är dags att svara på frågan passar Länken mig

 
När jag ställde mig själv frågan passar Länken mig räckte det med att jag såg att det fanns ett biljardbord. Olika aktiviteter passar olika medlemmar. Biljard Laholm erbjuds eller whist Laholm erbjuds på Länken åsido. Det är gemenskapen kring de olika aktiviteterna som är avgörande. Det är därför medlemmars svar på passar Länken mig är ett rungande ja!
 

Välkommen till Kamratföreningen Länken Laholm!

Komplimanger för en snygg hemsida och tusen tack för en utomordentligt trevlig lunch i gott sällskap på Kamratföreningen Länken i Laholm. Lider du av ett alkoholberoende i Laholm är Länken för dig.

Gert Inge Ridell

Besökare

Tack för god lunch o trevlig gemenskap!

Carola Malmsjö

Besökare och lunchgäst

Tina gav oss en Google recension med 5 stjärnor utan att skriva någon recension om Kamratföreningen Länken Laholm.

Tina Rudolvsson

Vän till medlem

Verkligen snygg hemsida! Min före detta svåger gör verkligen ett bra jobb som nu har hållt sig nykter i många år. Tack vare Kamratföreningen Länken i Laholm. Hatten av för det!

Lisa Torresan

Släkting till medlem

Länken är en viktig plats för oss som har problem med alkohol. Men det är inte ett måste att ha ett beroende. Många av medlemmarna är inte missbrukare utan använder Länken för en social fritid med en gemenskap, istället för att sitta hemma och titta på TV. Många aktiviteter som t.ex Boule, Biljard och Korvgrillning. Här ältas fotboll.trav mm fast även vardagliga saker.Alla är välkomna och oftast är trivselfaktorn väldigt hög. Jag rekommenderas Länken starkt.

Roger Gustavsson

Styrelsemedlem

Share This

Dela det här!

Dela detta med dina vänner!