Om Kamratföreningen Länken Laholm

Läs om Kamratföreningen Länken Laholm som har mer än 40 års erfarenhet av att hjälpa medlemmar som har kommit till insikten att de har alkoholproblem. Om Länken inte funnits hade många själar gått förlorade. Sammanhållningen bland medlemmarna som hjälper varandra att klara dagen är vår starkaste sida.

Om Länken Laholm

Om Kamratföreningen Länken Laholm

När man talar om Kamratföreningen Länken Laholm då är det att vi är en ideell förening med lång historia som spänner över 40 år. Vi har en gedigen erfarenhet och kompetens att hjälpa våra medlemmar med alkoholproblem. 

Idag är vi en sammansvetsad grupp medlemmar som banar vägen med visioner som står på grunden som skapats under alla våra aktiva år. Om Länken inte hade funnits är många medlemmar överens om att de inte hade fått bukt på sitt alkoholmissbruk

Följ vår blogg om lite av varje men den röda tråden är tips hur man dagligen kan aktivera sig för att dricka mindre och mindre alkohol genom användning av framgångsrika metoder. Varje timma en medlem stannar är en timme längre medlemmen väljer att vara nykter.

Om Länken Laholm

Hjälp oss hjälpa andra genom att läsa om Kamratföreningen Länken Laholm

om kamratföreningen Länken Laholm

Om Länken

Om Länken och Ronny Ekegren

ronny ekegren om kamratföreningen Länken Laholm

Om Kamratföreningen Länken Laholm handlar mycket om hur vi alla kan hjälpa varandra. Vi vore mycket tacksamma om ni kunde lägga till en länk till vår ideella förening på er hemsida. Vår domän är https://länken.org eller https://xn--lnken-gra.org då vilken som fungerar och leder till vår huvudsida.

Ronny Ekegren gick i pension efter 30 års tjänst med en sjukdag

Vi ser ett stort värde att andra hemsidor länkar till vår hemsida för ökad exponering och synlighet. Det är av större vikt just nu för vi befinner oss i en övergångsperiod. Ronny Ekegren har gått i pension efter 30 års tjänst. Om Kamratföreningen Länken Laholm ska kunna fungera som det livsverk denna man har byggt upp. Då behöver vi hjälp från alla som känner hur viktigt hans arbete var för alla medlemmar på Länken under 30 år.

Om du frågar Ronny om Kamratföreningen Länken Laholm var det aldrig ett arbete. Det var ett kall. Den här underbara mannen är Ronny ”Länken” Ekegren. Nu handlar det om att bevara allt värde som byggts upp under 30 år med Ronny vid rodret. Överallt ser man Ronnys fingeravtryck. Allt byggde på att han i 30 år var hemma sjuk en enda dag.

Nu sitter Ronny i solen och ser på om vi tar vara på allt han byggde upp för oss

Nu när Länken ska bevaras och utvecklas vidare i en annan skepnad hänger mycket på vår medlem Rolf Hökerud som inte bara är en av oss medlemmar nu när han istället tog på sig det ansvarsfulla arbetet som vår nya ordförande. Det är tydligt att mycket hänger på hans axlar om Kamratföreningen Länken Laholm inte bara skall fortsätta att fungera. Det ska leva vidare i en ny karaktär som formas av vår eldsjäl Rolf. Men det är rätt man som kommer stå stark vid rodret som inte längre styrs av Ronny.

Vi går från att ha hängt upp allt på en mans axlar och nu lägger vi istället över nästan allt på en enda man igen. Att ta över detta ansvar efter Ronny är ingen enkel ekvation. Stig fram och säg till att du vill ha mer ansvar så delegerar han gärna ansvar och uppgifter som passar dig. Eftersom han inte har ett kontrollbehov i vägen släpper han tanken på din uppgift för han delegerar gärna allt då han helst bara blickar framåt så vi kommer vidare. 2020 blir året då vi för första gången fullt ut satsar på att rekrytera nya medlemmar.

 

Tillsammans delar vi bördan så eldsjälen Rolf har fritt sikte framåt

En av Ronnys starkaste sidor var att omedelbart stoppa eventuella konflikter innan de ens hann uppstå mellan medlemmar. Han såg till att gemenskapen stog i centrum och fokuserade hela tiden på att varje dag hjälpa den svagaste länken. Tack vare Ronny uppstod inga konflikter överhuvudtaget under hans ansvar och tålamod trots alla våra olikheter.

Gemenskap genom en gemensam nämnare

Ronny såg till att vi medlemmar hjälpte varandra och hela tiden stod eniga med vår vänskap så grupperingar inte uppstod. Om Rolf ska lyckas ro det här skeppet iland då kan vi inte ha medlemmar eller ansvariga som söndrar, hämnas, skapar konflikter, eller vill att medlemar ska välja sida mot andra medlemmar. Jag behöver varenda medlem på Länken att stå eniga  med visad vänskap varje dag så jag kan fortsätta hålla mig nykter utan Ronny.

Inte en enda gång har jag känt någon brist på den gemenskapen som vi alla delar då vi alla på ett eller annat sätt brottas med våra inre demoner. Alla av en och samma anledning. Jag har varit helt ute och cyklat ändå fick jag lik förbannat stöd av alla till syvens och sist. Det är för att vi förstår varandra. Vi har alla samma problem. Därför är vi på Länken för att det ger oss trygghet och vi mår bättre tack vare att alla andra medlemmar stöttar dig i din kamp mot alkoholen.

 

biljardregler 8-ball
länkarnas 7 punkter
whist Laholm

 

Ingen hade rätt eller fel för Ronny såg på dig med dina ögon

Det finns helat tiden någon av oss som går igenom ett rent helvete. Vi har ett problem som är en lång pågående mardröm som påminner sig till och med när vi ligger och sover. Ronny la all sin energi där och när den behövdes som mest för varje enskild medlem.

När Ronny var på plats handlade allt bara om medlemmarna. Ingenting handlade om honom och hans liv. Jag var medlem i flera månader och tydde mig nästan bara till Ronny i början ändå visste jag inte ens att han hade en särbo. Han såg inte som sagt inte uppdraget som ett jobb. Han pratade om vad han hade i lön. Han bad säkert väldigt sällan om löneökning. Ändå arbetade han långt mer än 40 timmar varje vecka.

Resan är målet

I 10 år har knepiga jag inte haft en enda konflikt med en enda medlem när Ronny var på plats och höll både min och Länkens kurs stadig. Ingen hade en chans för han såg till att inga konfliker uppstod mellan medlemar eller ansvariga. Alla var välkomna och mådde bra på Länken för att alla hade hela tiden varandras stöd.

Ronny var så bra att han såg till att vi alla var bättre människor som behandlade varandra med respekt när han befann sig i byggnaden.

Kan ni tänka tanken att Ronny startade en konflikt med någon medlem på Länken? För att sedan begära gehör från andra medlemmar och styrelsen på grund av att han var osäker? Och att du skulle välja sida? Hämnades han på medlemmar som hade en dålig dag för att livet var ett helvete?

Nej, nej, nej och nej. Klart att han inte gjorde det en enda gång på 30 år för han såg till att alla medlemmar var exakt lika mycket värda i hans ögon.

Du gick in genom dörren år efter år och blev omedelbart lugn inombords när du hade fått välkomnande ögonkontakt med Ronny som förstod exakt hur landet låg när han såg på dig.

Lugn och trygg på Länken

Det var inte så med Ronny. Har någon någonsin hört honoma höja rösten under alla  år på Länken? Ronny såg till att det aldrig fanns anledning att göra det.

Har ni pratat med Ronnys ögon? Vi kunde prata i timmar, dagar ibland utan att säga  ett ord till varandra. Det var med ögonen Ronny arbetade som bäst.

Det är så unikt men vår ordförande Rolf pratar också med ögonen

Jag var fascinerad av ögonkommunikationen med Ronny och sedan kommer Rolf ser rakt in i dina ögon och vet exakt vem, vad och hur du är som människa. På under en minut berättade han för en av mina närmaste vänner som gjorde samhällstjänst. Jag vet det ändå för jag ser hur han gör det.

Min stora rädsla var hur jag psykiskt skulle klara mig utan Ronny. Helt otroligt är det problemet löst genom att Rolf istället tog den rollen i mitt liv som fungerar rätt bra nu. Tack för att du fanns i mitt liv Ronny och tack Rolf för att du tog hans plats.

Låt oss dela hela bördan Rolf axlar så han istället kan leda oss framåt och vidare

När Ronny lämnade över ett på alla sätt väl fungerande Länken. Då hade jag varit medlem och nykter i nästan 10 år utan att någonsin varit nära en konflikt med en enda medlem i föreningen. Och det gäller resten av alla medlemmar. Otroligt men sant. Inga hårda ord. Inga grupperingar. Ingenting att välja sida om.

Ronny spred harmoni

Och trots alla våra olika personligheter har det i 10 år varit en gemenskap men en gemensam nämnare. Alkoholen.

Jag behövde Ronny i mitt liv. Han behövde bara mig som en god medlem på Länken som behandlade andra medlemmar med den respekt som alla på Kamratföreningen Länken Laholm förtjänar i vår delade kamp mot alkoholen.

Ingen kände sig någonsin utanför den gemenskapen mellan alla oss medlemmar.

rolf hökerud
rolf hökerud
2021-01-16
Verifierad
Har du, har du haft, eller har du någon närstående som har problem med att hantera alkohol.! Kom och besök Länken Laholm eller kolla våran suveräna hemsida. Här kan du hitta allt möjligt som vi håller på med. Det är högt i tak och och toleransen är total. Har någon gjort bort sig eller tagit ett återfall så är det glömt när hen kommer tillbaka. Finns det förslag på andra sysselsättningar , kan vi diskutera det och försöka komma till en bra lösning. Jantelagen är i det närmaste obefintlig och det är lätt att göra bort sig. Kom och kolla själv. Välkommen
Niels Henrik Falsberg
Niels Henrik Falsberg
2020-11-13
Verifierad
Tack vare länken laholm som har stöttat mej imångs år med kamratskap mellan medlemmarna på kamratföreningen länken laholm för under alla år som jag har varit med så har länken i laholm alltid ställt upp för mig i många dystra stunder som hemlös hjälpt mig att få duscha och tvätta mina kläder alltid välkommen till länken när jag har varit nykter mycket bra kamratforeningen ingen ser ner på den andre förstår och lyssnar på min situation i samhället och problemen jag hade då härliga människor som förstår mig ingen ser ner på mig har haft deras stöd alltid och hjälp har mycket att tacka länken för har varit nykter i många år sedan tur att ni finns nisse
Jan-Åke Göransson
Jan-Åke Göransson
2020-11-13
Verifierad
En lätt överskådlig, informativ och lätt manövrerad sida som Calle Göransson gjort. Jag är säker på att den kommer att bli välbesökt när man ska hålla sig uppdaterad om vad som händer på Länken. Dessutom ger den mycket bra information om vad Länken erbjuder medlemmarna. Fina bilder stärker intrycket av föreningen och är inbjudande till besök.
Kerstin Hökerud
Kerstin Hökerud
2020-10-10
Verifierad
Detta är en väldigt fin hemsida, vilken tur att vi har ett proffs som gör den! Människor som behöver hjälp, kommer att få uttömmande information, det är viktigt.
Kerstin Hökerud
Kerstin Hökerud
2020-09-16
Verifierad
Kamratföreningen Länken är en plats där nyktra alkoholister och medberoende träffas och umgås. En härlig och omtänksam stämning!
Dennis Widart
Dennis Widart
2020-09-06
Verifierad
Det är alltid lika härligt att besöka deras organisation. De välkomnar en med öppna armar, och du lämnar sedan stället med ett leende och varm känsla inombords. De är genuina eldsjälar, verkligen.

Om Länken Laholm

Några av många aktiviteter Länken erbjuder

Biljard

Kortspel

Lunch

Sport och filmer

Boule och dart

Tipspromenad

om Länken Laholm

Om Länken Laholm

Galleri med våra medlemmar

Om Länken Laholm

Statistik om Kamratföreningen Länken Laholm

Medlemmar

År av erfarenhet

Medlemmar som vi hjälpt

Koppar kaffe varje dag

Om Länken Laholm

Tänk om Kamratföreningen Länken Laholm inte fanns

Om Kamratföreningen Länken Laholm inte funnits i över 40 år. Då skulle vi i förtid ha förlorat många väldigt fina människor på grund av deras akoholproblem som Länken har lyckats hjälpa till ett drägligt liv.

Kom in i gemenskapen om Länken känns som rätt ideell förening för dig. Vår lokal är full av aktiviteter alla dagar i veckan. Här möts du av en gemenskap och acceptans av många väldigt olika människor som genom Länken har funnit varandra.

Vårt uppdrag är att nå ut och hitta de personer som behöver vår gemenskap som mest.

Sammanhållning

Fullt av aktiviteter

Husmanskost till lunch

Öppet alla dagar 9:00-15:00

Rådgivning i alkoholfrågor

Bli medlem på Kamratföreningen Länken Laholm idag!

Har du som vi erkänt inför dig själv att du har problem med alkohol. Om Kamratföreningen Länken Laholm känns som det passar dig välkomnar alla dig som ny medlem!

biljard Laholm

Om Länken Laholm

Våra värderingar på Länken Laholm

om Länken Laholm

Sammanhållning, gemenskap och omtanke bygger Kamratföreningen Länken sina värderingar på. Det är varje dag samt-liga medlemmars intresse att lyfta fram den svagaste som för dagen kanske har en jobbig dag. 

Istället för att stanna hemma när man tycker livet är svårt uppmuntrar vi att man kommer till Länken för att kanske både få hjälp och förstående om det är något speciellt som påverkat ditt välmående. 

Ge Länken chansen att hjälpa dig att må bättre när du insett hur maktlös du känner dig inför alkoholen. Sitt inte bara hemma för det är sällan en bra lösning. Kom istället till oss om oss på Länken passar för din livssituation.

Känn dig varmt välkommen när du läser om Kamratföreningen Länken Laholm!     

Om Länken Laholm

Hitta till Länken och gemenskapen

Välkommen om kamratföreningen Länken Laholm är för dig

Våra lokaler ligger tvärs över från Preem men man varken parkerar eller går in från det hållet. Sväng in till Konsum vid vårt enda stoppljus och kör förbi enda upp till slutet på den vägen. När du kommer till vändplatsen ser du Funkis huset som är Länkens lokaler. Du behöver inte knacka utan känn dig välkommen och öppna dörren så ser vi till att du trivs om det är första gången du besöker Länken.

Välkommen att tycka om Kamratföreningen Länken Laholm!

 

 

Hjälp Länken genom att lämna en recension!

Kontakta oss för att bli stödmedlem för 200 kronor årligen eller lämna en recension om Länken. Båda valen är lika viktiga i vårt arbete med kommunens alkoholberoende som är Länken medlemmar.

Länkens 7 punkter

Senaste från bloggen

Har jag alkoholproblem

Har jag alkoholproblem

Svaret på frågan: har jag alkoholproblem?   De flesta som dricker för mycket når en punkt där de befinner sig på Google och försiktigt skriver orden "Är jag alkoholist?" Visst, du har fått höra att du kan ha ett alkoholproblem tidigare, men det gör dig inte...

Fakta om alkoholberoende

Fakta om alkoholberoende

7 Fakta om alkoholberoende   Några av fakta om alkoholberoende är lite chockerande. Visste du att alkoholberoende eller alkoholism är en av de vanligaste sjukdomarna i Sverige? 12,5% eller 1 av 8 svenskar har alkoholproblem. Samtidigt är alkoholanvändning både...

Tecken på alkoholberoende

Tecken på alkoholberoende

Tecken på alkoholberoende   Vad ser man för tecken på alkoholberoende? Det finns olika varningstecken för att upptäcka potentiellt alkoholproblem. Medan många tecken är igenkännliga kan andra vara svårare att identifiera. Svårighetsgraden påverkar synliga tecken på...

Nu har jag på egen hand med stöd från Länken varit nykter och medlem i snart 10 år. Av tacksamhet utvecklar och underhåller jag därför denna hemsida om Kamratföreningen Länken Laholm. Målsättningen är att min hemsida hjälper föreningen medans bloggen positivt påverkar människors problematik med alkohol utanför Länken.

Karl Göransson

Website Manager

Länken finns för att hjälpa dig

Kamratföreningen Länken

Ängelholmsvägen 39
31234 Laholm

Öppettider

Alla dagar
9:00-15:00

Ring oss

0430-717 07