Om Kamratföreningen Länken Laholm

Välkommen till sidan om Kamratföreningen Länken Laholm som presenterar våra värderingar, visioner och vårt pågående arbete 7 dagar i veckan året runt.

Om Kamratföreningen Länken Laholm

Om Kamratföreningen Länken Laholm

Här nedan kan du läsa om Kamratföreningen Länken Laholm och ta del av våra värderingar visioner och vårt ständigt pågående arbete med att ge våra medlemmar det värdet som alla människor förtjänar att få av sin omgivning.

Aktiviteter

Aktiviteter vi erbjuder våra medlemmar

Varma mackor

Tips och Liverpool

Lunch

Kortspel

Veckans film

Sällskapsspel

Tipspromenad

Google recensioner

Google recensioner från våra medlemmar om Kamratföreningen Länken Laholm

Lämna en recension om Kamratföreningen Länken Laholm!

Kontakta oss för att bli stödmedlem för 200 kronor årligen eller lämna en recension om Länken. Båda valen är lika viktiga i vårt arbete med kommunens alkoholberoende som är Länken medlemmar.

Vår förening behandlar samtliga medlemmar med värdighet och förståelse

Det viktigaste om Kamratföreningen Länken Laholm är att vi välkomnar alla medlemmar med det enda kravet att du kommer nykter när du besöker våra lokaler såväl som deltar i aktiviter utanför Länkens område.

Läs mer om våra aktiviteter

Visioner om Kamratföreningen Länken laholm

I över 40 år har vår målsättning varit att hjälpa våra medlemmar med sin alkoholproblematik genom engagemang i våra många olika aktiviteter. Viktigast av allt är att man får chansen att umgås med likasinnade i en alltid nykter miljö som vår förening med stolthet erbjuder för att hjälpa alla på en mängd olika sätt.

En gång i månaden har vi både ett medlemsmöte och ett följande styrelsemöte. Det finns även en förslagslåda som beaktas och tas upp först på medlemsmötet så att samtliga medlemmar kan göra sin röst hörd.

När alla förslag har debatterats tas vikten av substansen från medlemsmötet upp på vårt månatliga styrelsemöte. Styrelsen består av en blandad kompott som på bästa sätt försöker så långt det är möjligt att förverkliga alla medlemmars förslag, tankar och ideér.

Vår enda regel är kom nykter

Om Kamratföreningen Länken Laholm ska beskrivas bäst är det att våra medlemmar bara har en regel som samtliga följer vilket är att när du vistas i våra lokaler med våra medlemmar kommer du alltid nykter och det är en regel som alla våra medlemmar ofelbart följer.

Länkens målsättning

Om Kamratföreningen Länken Laholm ska beskrivas som målsättning är det att genom att erbjuda så brett utbud med så många olika aktiviteter som möjligt är nyckeln att vi varje dag försöker få varje medlem att stanna så länge som möjligt. På det sättet vet vi att vårt arbete och engagemang förlänger livet på så många alkoholister som möjligt genom att du kommer nykter för att delta i vår varma gemenskap.

Våra medlemmar

Våra medlemmar som alla bor och lever inom samma upptagningsområde är nog den enda röda tråden utöver problematiken med alkohol. I övrigt består våra medlemmar av en fullständigt underbar blandning av helt olika människor som på Kamratföreningen Länken Laholm ändå har funnit varandra på ett unikt och samtidigt omtänksamt sätt. Hos oss är alla lika mycket värda och välkomnas alltid av samtliga medlemmar som med glädje hälsar dig välkommen när du kliver in genom dörren som på flera sätt är räddningen på olika sätt för våra lika olika medlemmar.

Om Kamratföreningen Länken Laholm
Om Kamratföreningen Länken Laholm

Ronny Ekegren gick i pension efter 30 års tjänst med en sjukdag

Ronny Ekegren har gått i pension efter 30 års tjänst. Om Kamratföreningen Länken Laholm ska kunna fungera som det livsverk denna man har byggt upp. Då behöver vi hjälp från alla som känner hur viktigt hans arbete var för alla medlemmar på Länken under 30 år.

Om du frågar Ronny om Kamratföreningen Länken Laholm var det aldrig ett arbete. Det var ett kall. Den här underbara mannen är Ronny ”Länken” Ekegren. Nu handlar det om att bevara allt värde som byggts upp under 30 år med Ronny vid rodret. Överallt ser man Ronnys fingeravtryck. Allt byggde på att han i 30 år var hemma sjuk en enda dag.

2020 var ett viktigt år för Länkens betydelse för Laholm

Ronny sitter i solen och ser på om vi tar vara på hans livsverk

Nu när Länken ska bevaras och utvecklas vidare i en annan skepnad hänger mycket på vår medlem Rolf Hökerud som inte bara är en av oss medlemmar längre. När han istället tog på sig det ansvarsfulla arbetet som vår nya aktiva nya ordförande vilade ett stort ansvar på hans axlar om Kamratföreningen Länken Laholm inte bara skall fortsätta att fungera. Det har under 2020 utvecklats vidare i en ny karaktär som formas av vår eldsjäl Rolf tillsammans med vår alltid lika glad Cecilia som står för det dagliga ansvaret. Rolf och Cecilia är bra val som har visat sig stå starka vid rodret som inte längre styrs av Ronny.

Vi går från att ha hängt upp allt på en mans axlar och nu lägger vi istället över nästan allt på en enda man igen. Att ta över detta ansvar efter Ronny är ingen enkel ekvation. Stig fram och säg till att du vill ha mer ansvar så delegerar han gärna ansvar och uppgifter som passar dig. Eftersom han inte har ett kontrollbehov i vägen släpper han tanken på din uppgift för han delegerar gärna allt då han helst bara blickar framåt så vi kommer vidare. 2021 blir året då vi för första gången fullt ut satsar på att rekrytera nya medlemmar.

Cecilia Gillberg tog engagerat över Ronnys arbete

Cecilia Gillberg visade både oss och sig själv att hon var fullt kapabel att axla det viktiga arbetet som Ronny i 30 år har utfört. Hon är sedan länge varm i kläderna men växer och utvecklar hela tiden sin förståelse för medlemmarnas behov samtidigt som hon tar sig ann detta ansvarsfulla arbetet på ett mycket bra sätt som passar henne bäst.

Jag tror ingen trodde vi kunde få någon så kompetent person som Cecilia vad gäller det tunga ansvar som vilar på hennes förståelse av vår problematik som hon inte delar med oss. Full av energi och empati kör hon så det ryker och håller i skrivande stund på att ta över biljardbordet i tuffa matcher mot oss medlemmar.

Det är bara att ge henne två tummar upp för ett riktigt stort tålamod med oss och hennes ständiga vilja att kunna hjälpa oss med allt möjligt på bästa möjliga sätt.

Jag skulle kunna skriva mycket mer om hennes förträffllighet men sammanfattar det med att hon är lika rätt för arbetet som jag hade fel i ett öppet brev till styrelsen.

Du har inte en enda sekund behandlat mig illa på något sätt och jag ser hur väl du behandlar alla andra med den respekt som varje enskild medlem förtjänar att få av dig.

När du såg till att Christina till slut fick en nyckel uppfyllde du en 10 år lång önskan jag delade med Ronny steg du verkligen som person i mina ögon.

Tack för att du finns i våra liv Cecilia.

Vad händer under 2021?

En engagerad vilja att rekrytera nya medlemmar har infunnit sig bland de flest medlemmarna så det hoppas vi foortgående blir något vi lyckas förmedla på ett exponerat bästa sätt.

Det absolut själklara valet är att ha en offentlig Facebook sida så att vi med omedelbar verkan når och syns av alla inom vårt upptagningsområde. Men om jag har förstått rätt så verkar det vara i görningen i skrivande stund.

Tills dess förblir vi osynliga på Facebook med en idag sluten grupp när en offentlig Facebook sida är det absolut viktigaste mediat i världen för all lokal marknadsföring och exponering av företag såväl som föreningar i vårt fall.

Förhoppningsvis så får vi en eller flera engagerade administratörer som tar tag i en offentlig Facebook sida som publicerar flera inlägg dagligen som visar allt kul som alla andra missar som inte vet var vi finns eller vad vi gör.

Med stor förhoppning hoppas jag att vi 2021 vågar ta steget ut och stolt visa vad vi gör för våra medlemmar såväl som för föreningen i helhet.

Jag ser personligen ingen anledning varför vi skulle vilja gömma oss i en sluten grupp istället för att stolt visa upp vår så engagerade förening som hjälper så många människor till ett drägligt och händelsefyllt liv.

Sommaren väntar runt hörnet då vår förening alltid blir gladare

På bilden till höger poserar den alltid lika solbrända Anders Huttunen varje sommar. I väntan på vårt helt fantastiska nya biljardbord slog Anders undertecknad idag med 2-0 tre matcher i rad. Det är därför Länken korade honom till årets biljardspelare 2020. Blir Cecilia eller Kerstin det 2021?

Läs mer om biljard

Boule spelas nu när sommaren är här

Boule är en av de aktiviteter Länken Laholm erbjuder när det är säsong eftersom vädrets makter som styr när vi spelar. Vi spelar på banorna utanför simhallen varannan vecka och vi brukar vara rätt många som deltar. Läs mer om boule Laholm.

Behöver man ha egna klot?

Många av vår medlemmar har egna klot men när det gäller aktiviteter Länken Laholm arrangerar så tillhandahåller vi de material som krävs. Länken har gott om klot för de som inte har egna klot.

Hur lång tid tar matcherna?

Precis som med whist så varierar det en del beroende på hur långa de olika matcherna tar. Även här brukar vinnaren vara korad efter ungefär två timmars spelande.

Tävlar Länken mot andra lag?

Svaret är både ja och nej. Vi har inte ett officiellt lag som möter andra lag. Däremot finns det flera spelare på Länken som är medlemmar i Laholms Bouleklubb. Med det sagt så har vi en hel del riktigt vassa spelare som är svåra att slå i vår förenings matcher.

aktiviteter länken laholm
Om Kamratföreningen Länken Laholm

Den starka gemenskapen med en gemensam nämnare om Kamratföreningen Länken Laholm

Om Kamratföreningen Länken Laholm ska beskrivas bäst med ett enda ord så är det ordet gemenskapen. Vår maktlöshet inför alkoholen ger oss alla en gemensam nämnare som är så stark att den lyckas skapa en så unik gemenskap mellan så många annars väldigt olika människor.

Ta dig hit i sommar så välkomnar vi dig alla med öppna händer. Välkommen till vad som är den så alldeles speciella Kamratföreningen Länken Laholm. Kom och ge oss en chans så fångar vi dig alla tillsammans om du en dag faller.

Den underbart goda maten

Vår lunchservering gör uppehåll under sommarens soliga dagar. Framåt hösten återgår matlagningen som Cecilia står för. Med såser som specialitet serverar hon helt utsökt mat klockan 12:00 tisdagar och torsdagar. Lunchen serveras som buffé så det är bara att äta så mycket du orkar.

Vad kostar lunchen?

Dagens rätt på Länken kostar endast 40 kronor och då ingår en läsk på köpet. Som hittat, eller hur?

Vad serveras?

Om Kamratföreningen Länken Laholm har nåågot som är stående på menyn så är det att det nästan alltid utan undantag serveras sås och potatis.

Klassisk husmanskost är vår stående meny med inslag av Cecilias lust att variera maten lite för att kittla våra smaklökar men såsen.

Det är hennes såser som är den största behållningen i våra smakupplevelser som vi tacksamt äter riktigt god hemlagad mat från grunden två gånger i veckan.

Kan vem som helst komma och äta lunch?

Japp, men bara om du är medlem på Länken. För blygsamma 200 kronor om året köper du dig tillträde till i mina mått mätt Laholms bästa lunchservering.

Med det sagt så bör jag tillägga att antalet ätande medlemmar är begränsad så vi är inte ute efter nya medlemmar som betalar medlemsskapet enkom för att komma och äta lunch med oss.

Vi ser naturligtvis helst att du delar vår problematik med alkoholen som för oss alla samman som den brokiga skara människor vi är som delar detta problemet.

Om Kamratföreningen Länken Laholm

Höstens biljardsäsong

Med ett nytt biljardbord av tävlingskvalitet på väg in genom dörren kommer vi till hösten starta en alldeles ny kontinuitiv biljardsäsong som avsluta med ett rafflande slutspel mot årets slut. Med en stark uppgång av nya intresserade biljardspelare förväntar vi oss en stor uppställning spelare som alla har chansen att en gång i veckan ta hem vinsten bland alla spelande medlemmar.

Läs mer om biljard

Medlemmar

År av erfarenhet

Medlemmar som vi hjälpt

Koppar kaffe varje dag

Hälsa på för att se om Kamratföreningen Länken Laholm är för dig vad den är för oss

Ett års medlemskap kostar 200 kronor men du får gärna komma förbi och bara hälsa på oss för att känna dig för om den gemenskap vi har verkligen är för dig. Sedan när du väl har bestämt dig för att bli medlem betalar du ditt årliga medlemskap. Du köper med andra ord inte grisen i säcken utan prövar på om det som vi tycker är så bra även är det för dig personligen.

Kan jag Swisha medlemskapet?

Vi har inte valt att inte registrera föreningen för Swishbetalningar men det finns säkert någon medlem som du kan Swisha till och få kontanter för medlemskapet på så sätt.

Vi stressar heller ingen att omedelbart betala ditt medlemskap så det löser du när du kan helt enkelt.

Betalar man medlemskapet per kalenderår?

Om det är sent på året kan du säkerligen betala så det gäller för det kommande året också men teoretiskt sett så betalar vi våra medlemskap senast den 15 mars varje kalenderår.

Om Kamratföreningen Länken Laholm

Nu har jag på egen hand med allt stöd jag har fått från Länkens medlemmar varit nykter och medlem i snart 12 år. Av tacksamhet utvecklar och underhåller jag därför denna hemsida om Kamratföreningen Länken Laholm. Målsättningen är att min hemsida hjälper vår lokala förening medans bloggen är ämnad att positivt påverkar människors problematik med alkohol utanför Länken.

Karl Göransson

Website Manager

Länken Recensioner

Läs våra Länken Recensioner

Jag ser fram emot att Länkens styrelse godkänner Länkens biljardklubb så att vi registreras i Svenska Biljardsamfundet. Då kan vi representera Länken i rankingtävlingar som hålls på olika biljardhallar runt omkring oss.

Calle Göransson

Website Manager

Som kassör för vår förening har jag ett ansvar att lyssna på medlemmar vad de tycker om hur våra resurser används. Jag är på Länken dagligen och som medlem kan du göra din röst hörd genom att prata med mig personligen.

Claes Lönn

Kassör

Som medlem spelar jag gärna olika sällskapsspel. Om du hittar ett spel som du anser vi borde ha och spela här på Länken. Berätta det för mig i så fall för jag känner en man som alltid lyssnar på vad jag tycker och tänker.

Kerstin Hökerud

Medlem

Min uppgift på Länken är att alltid hjälpa den för tillfället svagaste länken. Om du känner att du skulle må bättre om du fick prata av dig lite så finns jag alltid här för den som behöver mig som mest just för ögonblicket.

Cecilia

Ansvarig på Länken vardagar

Aktiviteter Länken Laholm erbjuder för våra medlemmar är av högsta vikt för allas trivsel bland medlemmarna. Använd gärna vår förslagslåda eller prata med mig om förändringar eller nyheter som kan lyfta Länken.

Rolf Hökerud

Ordförande

Lördagar och söndagar har jag exakt samma uppdrag som Cecilia har på vardagar förutom att jag inte lagar mat. Jag trivs som bäst varje gång vi slår rekord på hur många vi är här och har så jävla kul som möjligt tillsammans.

Olle

Ansvarig på Länken helgdagar

Lämna en recension om Kamratföreningen Länken Laholm!

Kontakta oss för att bli stödmedlem för 200 kronor årligen eller lämna en recension om Länken. Båda valen är lika viktiga i vårt arbete med kommunens alkoholberoende som är Länken medlemmar.

Vi finns här för att hjälpa varandra!

Länken Laholm

Ängelholmsvägen 39
312 34, Laholm

Öppettider

Alla dagar
9:00-15:00

Ring oss

0430-717 07

Share This

Dela det här!

Dela detta med dina vänner!