Offensiv defensiv biljard

Om du vill lyfta ditt biljardspel ytterligare en nivå kan det här inlägget om offensiv defensiv biljard vara för dig. Biljard är ett så komplex spel att det kan ses som schack på steroider. Det spelas med hjärnan och ett starkt psyke. Den kombinationen besitter alla vinnande biljardspelare.

Lär dig bemestra konsten att spela offensiv defensiv biljard

Nästan alla som spelar 8-ball och 9-ball spelar för offensivt och för lite defensivt. Det här inlägget kommer visa hur du kan fortsätta spela nästan lika offensivt som du brukar och samtidigt som du gör din grej ändrar vi bara på nyanser av ditt nuvarande spel. Men samtidigt som vi gör det lär du dig utveckla ditt spel lite här och lite där. Genom att du nu har lagt till tänk tre bollar framåt är det dags att du börjar spela offensiv defensiv biljard.

offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

När du gör en rad saker bättre samtidigt utvecklar du synergier som leder till exponentiellt bättre spel

Det här upplägget som ger kunskaper till alla sorters biljardspelare vars spel befinner sig på helt olika nivåer av kvalitativ biljard i dess olika former. Offensiv defensiv biljard skiljer sig något beroende på om du spelar 8-ball eller om du spelar 9-ball. Men tekniken levererar ett likvärdigt resultat för båda spelformerna men det är lite svårare att utföra i 9-ball.

Varför spelar bra biljardspelare för offensivt?

Alla hyfsade biljardspelare har ett alldeles för stort ego. Vi hittade biljard och fastnade omedelbart för att snart vara på biljardhallen och spela varje dag. Alla hyfsade spelare vill hitta en ingångsboll när det blir deras tur och sedan helst rensa hela bordet. Nybörjare såsom proffs. Nästan alla hyfsade biljardspelare spelar mer eller mindre för offensiv biljard. Det ligger i en bra biljardspelares natur att ha för mycket tilltro till sin egen biljard.
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Eurosport visar offensiv defensiv biljard

Fast att detta inlägg handlar om offensiv defensiv biljard inom spelen 8-ball och 9-ball ser många som läser detta inlägget om biljard på Snooker.

Hela säsongen presenteras proffesionellt på Eurosport 1 & 2. Dessutom erbjuder dom även Eurosport Player för 79 kronor i månaden. Här på Player kan du kan se all snooker som någonsin visats på Eurosport 1 & 2. Streama snooker från deras oändliga bibliotek av matcher.

I snooker kommer du se vad du lärt dig inom offensiv defensiv biljard

Offensiv defensiv snooker

Till saken hur du fortsättningsvis spelar nästan lika offensivt som tidigare vid dom rätt tillfällen som ges. Vissa lägen kräver ett offensivt spel men vid flera tillfällen behöver man som spelare något mjukt att landa på om allt inte går riktigt så bra som man hade tänkt sig. Med det sagt vill jag att du gör dig redo för att läsa vad som kan vara nyckeln som öppnar upp möjligheten att lyfta ditt biljardspel till en helt ny nivå.
 
Utan offensiv defensiv biljard spelar du offensivt även på svårare bollar som du inte gör tillräckligt ofta ännu. Du bör börja tänka på att göra en annan boll om du inte gör bollen ifråga mer än 70% av gångerna.
Om du inte gör bollen mer än 70% av gångerna innebär det att du gör 7 av 10 liknande stötar och missar 3 av 10 försök vilket är en lagom gräns att följa som start. När du bara gör stöten 7 av 10 försök då är det dags att börja leta efter bättre lösningar. Glöm inte ditt tänk tre bollar framåt i biljardtävling Laholm.
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Ronnie ”The Rocket” O’Sullivan gjorde offensiv defensiv biljard till den konstform som den är idag

Under hela säsongen blir han intervjuad av kunniga insatta kommentatorer. Men vad dom än frågar Ronny svarar han snabbt att kommentatorn kunde inte ha mer fel än så i sitt kunniga påstående som Ronny ibland anser är för dumma frågor som han inte tycker är värda det svar de ibland inte får.
 
Ronny är väldigt svår att intervjua även för den mest kunniga av snooker kommentatorer. Ronnie ”The Rocket” O’Sullivan vill inte höra av någonting annat än att han spelar offensiv snooker. Min syn på frågan ställs i exakt rätt inlägg som handlar om offensiv defensiv biljard.
biljardregler 9-ball
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Ronnie O’Sullivan är mästaren på offensiv defensiv biljard

Men låt oss istället se på spelet som en offensiv defensiv snookerspelare som Ronnie O’Sullivan. Han har utvecklat denna teknik så till den milda grad att det du ser är en form av rörlig konst i perfekt harmoni.
 
Under hela säsongen blir han intervjuad av kunniga insatta kommentatorer. Men vad dom än frågar Ronny svara han snabbt att kommentatorn kunde inte ha mer fel än så i sitt påstående.
 
Ronny är väldigt svår att intervjua även för den mest kunniga av snooker kommentatorer. Ronnie ”The Rocket” O’Sullivan vill inte höra av någonting annat än att han spelar offensiv snooker. Min syn på frågan ställs i exakt rätt inlägg som handlar om offensiv defensiv biljard.
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Ronnie O’Sullivans defensiva snooker är på en helt annan nivå

Enligt mig är Ronny så bra på defensivt spel för mot de bästa i världen attackerar han långa röda bollar med perfekt läge på den svarta. Lägg märke till hur han attackerar dessa långa svåra röda och missar med läge på den svarta.
 
Men när motspelaren hoppar upp för att hitta en bra ingångsstöt på en röd finns där ofta ingen. Ofta spelar Ronny bättre än vad som kan vara samt men ändå är det på något sätt.
 
Det är för att Ronnie O’Sullivan är långt mycket bättre på offensiv defensiv biljard. Nästan varje gång han missar en stöt, vilket är sällan, men han lämnar inte ofta något vidare läge efter missen. Ibland kan det se ut som att han lämnade en fri röd men ofta är den kommande färgade bollen bara en väl placerad lockboll.

Ofta är den lite för svår men ändå möjligt vidare spel om motståndaren sänker den. Men missar han får Ronny en perfekt ingångsstöt för hans spel tillåter inte offensiv defensiv biljard från motståndaren.

tre bollar framåt
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Mark Selby är världens bästa defensiva snooker spelare

Vilken fråga journalister än ställer till Ronny svarar han alltid att tankebanan är helt fel. Ibland så till den milda grad att han tar frågan som en ren förolämpning och svarar inte. I varje intervju insisterar han att han vägrar spela defensiv snooker som Mark Selby.
 
Mark Selby anses vara den spelare som är bäst i världen på defensiv snooker. Statistiken ljuger inte eller kan det vara så att statistiken tolkar spelet fel? Jag vill säga att statistiken så som den tolkas idag så stämmer det att Mark Selby är bäst i världen på defensiv snooker.
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Offensiv defensiv 8-ball

Låt oss skiljas åt från snooker och beta av offensiv defensiv biljard i 8-ball istället. Rent generellt är 8-ball ett generellt enklare spel om man jämför med snooker och 9-ball.
 
I 8-ball är det både lättare och svårare att spela offensivt utan att lämna ett läge efter sig. Det finns helt enkelt för många bollar att välja bland.
 
Men om ingen får ett tillräckligt öppet bord och du befinner dig djupare inne i spelet. Då öppnas det upp möjligheter för offensiv defensiv biljard som till exempel kan lösa upp krångliga positioner. Spela loss bollar samtidigt som du missade din objektboll utan att lämna över ett bra läge till motståndaren.
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Avancerad offensiv defensiv spelstil i 8-ball

Kreativ offensiv defensiv biljard kan spelas på en djup nivå av bra biljard i 8-ball. Tänk hela tiden på hur många procent av kommande stöt du gör inför kommande boll.
 
Bestämmer du dig för att spela offensivt och försöka göra den relativt svåra bollen. Då måste du avgöra hur bra läge du ska ge dig själv på nästa boll om du lyckas göra den kommande objektbollen.
 
Valet av läge på nästkommande boll avgör hur lätt läge du lämnar efter dig till motståndaren om du missar din objektboll. När du spelar offensiv defensiv biljard i 8-ball. Då är det dessa komplicerade avgörande beslut som påverkar om du vinner eller förlorar i 8-ball.

Nu ser du förhoppningsvis varför det är viktigt att du tänker på att få läge på boll tre när du gör boll ett. Mellan varje boll som går i flyttar du fram dina tre bollar du behöver tänka på framåt med åttan i sikte för vinst.

biljardtävlingar dagligen
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Hur bra läge kontra motståndarens läge

När det bara är ett fåtal bollar kvar i 8-ball men ingen har fått möjlighet att avgöra upplägget med bollar. Tänk tre bollar framåt för både dig och motståndaren för att läsa hur lätt någon av er rensar bordet.

Har du en riktigt svår stöt som du kanske kan göra för att vara med i matchen när du eller din motståndare ges ett läge.

 
Mot slutet av ett frame kan offensiv defensiv biljard i 8-ball bli en spännande katt och råtta lek. Har bara en spelare gjort alla sina bollar med bara åttan kvar kan det vara en fördel att ha 2-3 bollar kvar.
 
Med bollar kvar kan du spela offensiv defensiv biljard med chans att få boll i hand och avgöra bordet. Tänk tre bollar framåt minst i 8-ball tillsammans med en harmonisk offensiv defensiv biljard.
offensiv defensiv biljard
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Offensiv defensiv 9-ball

När det handlar om 9-ball har du offensiv defensiv biljard i åtanke hela tiden. I 9-ball handlar det ofta om att vara den som först får i en boll för att sedan kommendera över bordet. Spelet i 9-ball handlar ofta om offensiv defensiv biljard.

 
Det ges många tillfällen som exempel en relativt svår lägsta boll som du känner att du kan göra men bara 60% sänker du. Alltså 6 av tio gånger. I ett sådant läge och ofta i 9-ball håller man sig till offensiv defensiv biljard.
 
Försök göra den lägsta bollen för att sedan få läge på nästkommande boll. Gör bollen samtidigt som du spelar för läge på nästa boll. Spela offensiv defensiv biljard för att inte lämna ett läge på objektbollen ifall du missar den.
 
Försök att hela tiden lämna motståndaren ett dåligt läge på objektbollen skulle du missa den. Det är viktigt att inte lämna ett läge bakom dig ifall du missar den lägsta objektbollen. Tänk alltid på det tills det öppnar upp sig så att du i tur och ordning kan rensa bordet från bollar.
biljardregler 9-ball
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Tre boll i hand i rad i 9-ball

Det finns en regel om motståndaren lyckas få boll i hand tre gånger i rad är upplägget över. Det säger en hel del om detta action spel som även spelas med mycket finess.
 
Ta då fram sofistikerad offensiv defensiv biljard som ger dig en liten möjlighet för en ingångsstöt. Om du missar din stöt vill du placera någon boll mellan vitboll och motståndarens objektboll.

Har du, har du haft, eller har du någon närstående som har problem med att hantera alkohol! Kom och besök Kamratföreningen Länken Laholm eller kolla våran suveräna hemsida. Här kan du hitta allt möjligt som vi håller på med. Det är högt i tak och och toleransen är total. Har någon gjort bort sig eller tagit ett återfall så är det glömt när hen kommer tillbaka. Finns det förslag på andra sysselsättningar , kan vi diskutera det och försöka komma fram till en bra lösning. Jantelagen är i det närmaste obefintlig och det är lätt att göra bort sig. Kom och kolla själv. Välkommen!

Rolf Hökerud

Ordförande

Har inte haft anledning o besöka stället än (tidsbrist). Vad jag hittills sett så har Calle lyckats väldigt bra med hemsidan och det verkar även vara fritt från kedjebrev. Ses framöver Opticus.

Bernt Ericson

Stödmedlem

Kamratföreningen Länken Laholm var en ny positiv upplevelse tack vare Rolf och Calle som såg till att jag fick göra min samhällstjänst på Länken Laholm. Genom umgänge med personer på Länken som har erkänt inför sig själva att de har problem med alkohol. Det fick mig att vilja komma igång och vilja komma vidare i livet. Tack Calle för att du såg till att jag fick göra min samhällstjänst på Länken. Varje dag lärde jag känna olika alkoholister. Det gav mig insikt och jag rannsakade mig själv under hela processen. Calle visste precis vad han gjorde när han fångade upp mig precis i rätt ögonblick. Calle och Rolf var avgörande för att jag bara umgicks med missbrukare. De såg till att ge mig precis den hjälpen jag behövde i ett livsavgörande ögonblick i mitt liv. Tack Calle för att du såg till att lyckas fånga upp mig när jag upplevde fritt fall i livet. Tack Rolf för att du genom handling skapade en miljö som i det närmaste var ett behandlingshem för mig personligen. Båda förändrade mina värderingar och min syn på livet. Trots att jag inte är alkoholist är jag medlem och besöker mina nya vänner regelbundet.

Egzon Behramaj

Medlem

Share This

Dela det här!

Dela detta med dina vänner!