Nykter alkoholist på Länken

Med det här inlägget vill jag fira att jag har varit nykter alkoholist på Länken i 10 år. Utan ett enda återfall. Samtidigt är jag tacksam att det har varit relativt lätt för mig att vara nykter alkoholist.
 
När jag ser på andra länkare som ständigt kämpar med sitt alkoholberoende eller alkoholism. Kalla det vad du vill men att vara beroende av drogen alkohol eller andra droger är oftast en svår kamp för personen.
 

Döm inte en person även om han inte är nykter alkoholist

En del även på Länken tror att ett alkoholberoende handlar om dålig karaktär. De som gör det har inte förstått någonting om alkoholmissbruk. När du blir beroende av en drog. Alkoholen är en också en drog. Den råkar bara vara laglig i våra samhällen.
 
Det är inte så långt bak i tiden som det var förbud mot alkohol i USA. Det var därför att alkohol är ett stort problem för alla som har med alkoholister att göra.
 
Om någon i din familj är alkoholist lider hela släkten av det. Alkoholister väljer flaskan före familjen. Betänk hur tragiskt det är. Sjukvården ser tydligt problematiken och vad alkoholism kostar samhället pengar.

Alkoholister på Länken

Länken i all ära har hjälpt mig vara nykter alkoholist i 10 år utan ett enda återfall. Det har gått relativt lätt för mig. Under dessa 10 åren har jag i stort sett dagligen gått på Kamratföreningen Länken Laholm.
 
Under dessa 10 åren på Länken räcker inte en hands fingrar för att räkna antalet medlemmar som har dött i kampen mot alkoholen. Att vakna varje dag och vilja få alkohol i kroppen i form av en återställare. Det är alkoholisters helvete att alltid behöva ha alkohol i kroppen för att må bra.
 
Tacksamheten för länkens hjälp når inga gränser. Mitt första år som nykter alkoholist var jag på Länken sex dagar i veckan. Från att de öppnade tills dom stängde. Jag missade inte en enda dag som Länken var öppen. Jag kände att jag behövde ett intensivt år i den miljön för att lyckas bli en nykter alkoholist.
nykter alkoholist
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Länken förlänger livet inte bara för en nykter alkoholist

Länken i all ära hjälpte mig enormt mycket i kampen mot mitt alkoholberoende eller alkoholism. Hade det inte varit för Ronny som var ansvarig på Länken. Då hade det varit väldigt mycket svårare för mig att inte dricka alkohol de senaste 10 åren.
 
Min stolthet inombords är stor att jag som nykter alkoholist inte har tagit ett enda återfall. När jag ser hur många på Länken som inte lyckas bli nyktra utan istället dör i förtid. Då är jag väldigt tacksam att det tydligen har varit så mycket lättare för mig.
 
Alla som går på Länken har erkänt inför sig själva och sin omgivning att de är alkoholister. Annars hade de inte hittat till Kamratföreningen Länken Laholm. Samtliga skulle så väldigt gärna bli nyktra alkoholister. Väldigt få lyckas tyvärr inte med det.

Aktiviteter håller kvar en nykter alkoholist längre på Länken

Den gyllene regeln på Länken är att du måste vara nykter när du befinner dig i Länkens lokaler. Varje timma länken lyckas hålla sina alkoholiserade medlemmar på Länken är en framgång.
 
Länken är inte AA och och lyckas inte lika bra med att få medlemmarna att bli nyktra alkoholister. Men det är inte heller deras huvuduppdrag. Aktiviteter Länken Laholm erbjuder på sitt aktivitetscenter för alkoholister.
 
Länkens uppgift är att varje dag få medlemmarna att spendera så lång tid som möjligt nyktra med hjälp av olika aktiviteter. För min del är det biljardbordet som drar mest.
 
Först spelar jag biljard med Anders mellan 9:30-12:00 fram tills det är lunch. På eftermiddagen umgås jag mest med alla våra medlemmar i soffgruppen fram tills 15:00 då Länken stänger.
nykter alkoholist
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Jag utvecklar hemsidor

När Länken stänger har jag haft en bra dag och är full av energi. Då arbetar jag med att utveckla hemsidor åt företag och föreningar som Länken. Läser du det här blogginlägget befinner du dig på Kamratföreningen Länken Laholms hemsida.
 
Den har jag byggt för att öka exponeringen för en förening som inte bara förlänger livet på alkoholister. Föreningen räddar livet på alkoholister som har fullt upp med att dricka ihjäl sig.
 
Framförallt så bloggar jag för olika företag som vill ranka överst i Google för olika sökord inom deras bransch. När det gäller att ranka företag överst i Google för olika nyckelord. Då är det få i Sverige som kan slå mig på fingrarna. Samtidigt som jag i 10 år varit nykter alkoholist. Lika länge har jag frossat i att bemästra Googles algoritm och ranka överst i Google för olika kombinationer av sökord.

Nykter alkoholist på Länken

Under mina 10 år på Länken har 3 personer dött i förtid runt 50 år gamla. Fler än de har dött i förtid som varit lite äldre under min vistelse på Länken. Samtidigt som vi har fullt upp med att ha kul på Länken så är det på blodigt allvar. Den mörka baksidan på Länken är alla de som dör på grund av sitt alkoholintag.
 
Eller så tar dom livet av sig vilket 3 medlemmar gjort under mina år på Länken. Alla som gåt till Länken skulle vilja bli nyktra alkoholister. Tyvärr är det en kamp som Länken ofta inte lyckas bemästra. Men vilken viktig resurs sällskapet länkarna är för kommuners alkoholister runt om i Sverige.
 

Kampen mot alkoholen som nykter alkoholist

Det är en svår kamp mot flaskan när du har blivit beroende av drogen alkohol. Särskilj inte alkoholister och narkomaner. Den enda skillnaden är att de är beroende av olika droger.
 
Det finns ett indianskt ordspråk som lyder:
”Döm inte en man innan du vandrat många mil i hans mockasiner”
 
Alkohol är den femte farligaste drogen i världen. Alkoholister dör i förtid på grund av sitt alkoholberoende. Under de senaste 10 åren som nykter alkoholist på Länken har jag som sagt sett många som har druckit ihjäl sig.
 
Jag som medlem på Länken ser det som min uppgift att föregå som ett gott exempel. Eftersom jag klarat det går att få andra att bli en nykter alkoholist utan återfall som jag.
 
Men då jag ser mångas kamp mot alkoholen som har ett så starkt grepp om alkoholister. Då vet jag vilken svår uppgift det är att bli en nykter alkoholist tyvärr.

Efterbehandling på Länken

Kamratföreningen Länken Laholm har fått en eldsjäl som ny tillförordnad ordförande. Han brinner verkligen för det ansvar som vilar på hans axlar. Han har i skrivande stund fullt upp med att bygga ett nätverk med andra som har kontakt med alkoholister.
 
Hans målsättning är att vi på Kamratföreningen Länken Laholm lyckas värva mycket fler medlemmar som behöver vår hjälp.
nykter alkoholist
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Länkens ordförande fick mig att ideellt bygga den här hemsidan

Han kommer ta kontakt med alla behandlingshem kommunen skickar sina invånare till. Genom att få dem att med studiebesök på Länken komma till vår verksamhet som efterbehandling. Hans uppdrag ser jag som medlem uppgiften att välkomna dessa nybesökare.
 
Nu som det kommer komma fler och oftare med hjälp av vår ordförandes arbete. Då är det alla medlemmars roll att införliva nya medlemmar i den sammanhållning och gemenskap som råder på Länken.
Kamratföreningen Länken Laholm
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Blogga för att få fler att bli nyktra alkoholister

Utöver att välkomna nya medlemmar bloggar jag för att få ytterligare medlemmar. Genom att läsa mina blogginlägg hoppas jag fler ska hitta fram till länkens sammanhållning. En förening med mer än 40 års erfarenhet har förlängt livet på Laholms alkoholister som jag.
 
Om du i läsande stund bestämmer dig för att besöka Kamratföreningen Länken Laholm. Fråga i så fall efter Calle så bjuder jag på kaffe med tilltugg. Varje ny medlem vi får att komma till Länken.
 
Det är ytterligare en medlem länken kanske inte får att bli en helt nykter alkoholist. Men i varje fall kommer medlemskapet förlänga livet på ännu en alkoholist i vår kommun.
Han kommer ta kontakt med alla behandlingshem kommunen skickar sina invånare till. Genom att få dem att med studiebesök på Länken komma till vår verksamhet som efterbehandling. Hans uppdrag ser jag som medlem uppgiften att välkomna dessa nybesökare.
 
Nu som det kommer komma fler och oftare med hjälp av vår ordförandes arbete. Då är det alla medlemmars roll att införliva nya medlemmar i den sammanhållning och gemenskap som råder på Länken.

Länkens sociala medier

Länkens sociala medier är flera. Vi vill nå så absolut många alkoholister som möjligt i Laholms kommun. Därför har vi aktiva sociala konton på de flesta stora sociala medierna. Kan Kamratföreningen Länken Laholm vara av intresse för alkoholister vill vi få kontakt med dom. Därför har Länkens sociala medier blivit flera och många.
Här följer en lista på samtliga sociala medier som vi är aktiva på:

Facebook

Instagram

Youtube

LinkedIn

Twitter

Pinterest

Tumblr

Myspace

Sociala medier för en onykter eller nykter alkoholist

Kamratföreningen Länken Laholm har sociala konton som kan vara av intresse dels för våra medlemmar. Men framförallt för de som vi vill ska komma i kontakt med Kamratfreningen Länken Laholm. Om du känner dig maktlös inför alkoholen kan du börja följa oss på de sociala medier som du är aktiv på. Det kan vara en bra första kontakt med vår verksamhet.

Kamratföreningen Länken Laholm verkar vara ett toppen ställe. Jag har även bott där en gång i tiden ?  så man blir lite nostalgisk när man ser bilder från huset.

Linda Johansson

Google recension från kvinna i Laholm

Kamratföreningen Länken Laholm har fått en mycket duktig chef efter Ronny. Cecilia är både kompetent, skicklig med att ta folk, hjälper dom som har problem, trevlig, lättsam. Hon har förmågan att få oss le, gör alltid något extra för oss, man trivs med hennes charm, som är så viktigt och har också förmågan att styra upp o har idéer. En ny epok, en ny framtid och det känns så tryggt att det blev så bra. Jag tycker om att komma till Länken och spela biljard trots att jag är klart sämst av alla som någonsin spelat biljard på Länken under 40 år.

Stefan Erlandsson

Fjäskande medlem och skitstövel

Detta är en väldigt fin hemsida, vilken tur att vi har ett proffs som gör den! Människor som behöver hjälp, kommer att få uttömmande information, det är viktigt.

Kerstin Hökerud

Medlem

Tack för att jag nu när jag har haft semester haft privilegiet att den senaste veckan tagit biljardlektioner dagligen. Det har verkligen lyft mitt spel till en helt ny nivå. det är en helt klar nivåskillnad jag nu besitter för att fortsätta utveckla mitt biljardspel med alla personliga tips och råd som jag har fått av min coach. Vill du bli bättre i biljard rekommenderar jag privatlektioner av Karl Göransson på Kamratföreningen Länken Laholm. En härlig samling människor vilka besöker Länkens lokaler som är fulla av aktiviteter.

Johan Heiner

Medlem

Share This

Dela det här!

Dela detta med dina vänner!