7 bevisade sätt att aldrig bli bakfull igen

 
Vill du bara lära dig att aldrig bli bakfull igen eller vill du sluta konsumera alkohol för gott? Dessa sex huskurer för avgiftning av alkohol gör underverk. Alkohol är en av de mest konsumerade dryckerna i världen. Detta eftersom det knappast finns en fest som inte involverar sprit.
 
Att stoppa konsumtionen av alkohol har dock många hälsofördelar. Det kan hjälpa en person att leva ett långt och hälsosamt liv. Men av alkohol kommer också många problem som abstinenssymptomen. Det kan antingen vara milt eller svårt. Detta beror på att alkoholberoende eller alkoholism varierar från person till person.
 
Återhämtning från ett abstinenssymptom kan innehålla följande:
 
 • Nervositet
 • Trötthet
 • Depression
 • Sömnlöshet
 • Mardrömmar
 • Skakighet
 • Ångest
 • Huvudvärk
 • Snabb hjärtslag
 • Aptitlöshet
 • Feber
 • Fysiska skakningar
 • Förlust av minne och mycket mer.
Dessa symtom kan vara utmanande att hantera. Men med hjälp av dessa naturliga botemedel kommer du kunna vara säker på att aldrig bli bakfull igen. Trots eventuell överkonsumtion av alkohol.

Alkoholberoende eller alkoholism

Läs det här inlägget om du tror att du eller någon annan kan lida av ett alkoholberoende, alkoholmissbruk eller alkoholism.

1. Avhållsamhet bästa sättet att aldrig bli bakfull

 
Med tanke på vår verksamhet och vår bloggs innehåll som riktar sig till de som är alkoholberoende. Det första tipset måste därför självklart vara att dricka mindre alkohol för att aldrig bli bakfull. Det finns ingen huskur mig veteligen som fungerar bättre än att inte dricka alkohol för att aldrig bli bakfull. Det kanske är på sin plats att ställa frågan: är jag alkoholist?

2. Passionerat blomster te

aldrig bli bakfull
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Många klagar över hur svårt det är att få en god och vilsam sömn när de slutar dricka alkohol. Medan vissa klagomål om ångest och rastlöshet hörs väl när de börjar alkoholavgiftningsprocessen. Detta är helt normalt eftersom kroppen är van vid alkohol, och när den väl är berövad av det börjar den reagera.

 
Reaktionen blir ofta så svår att hjärnan upplever mer stress än normalt, varför det är nästan omöjligt att sova bra. Detta hemmedel hjälper till att förbättra sömnkvaliteten och minska ångest och rastlöshet. För att ytterligare öka dess styrka kombineras den bäst med humle, citronbalsam och läkevänderot.
.

3. Cayennepeppar

aldrig bli bakfull
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Fördelarna med cayennepeppar kan inte nämnas eftersom det sträcker sig från hårvård till så mycket mer. Att laga dina måltider med cayennepeppar kan hjälpa till att lindra symtomen för att aldrig bli bakfull igen. Illamående är vanligtvis förknippat med att alkoholen är på väg ur kroppen. Det är då cayennepeppar kan hjälpa till att behandla illamåendet.

 
Det hjälper också till att öka din aptit på mat medan du undertrycker ditt sug efter alkohol. Cayennepeppar hjälper tack vare dess höga koncentration av antiinflammatoriska egenskaper. Den hjälper till att lugna maginflammation, som orsakas av överdrivet drickande.
 
Du kan få fördelarna i någon av de här tillgängliga formerna:
 • Pulveriserad
 • Grädde
 • Naturlig
 • Kapsel.

Dricka mindre alkohol

För att vilja dricka mindre alkohol krävs det ofta flera olika anledningar. Här kan du läsa om 11 riktigt bra anledningar.

4. Vatten är av vikt för att aldrig bli bakfull

 Du gissade, rätt! Vatten är också bra när du försöker avgifta din kropp av alkohol. Du måste hålla din kropp hydrerad under din alkoholavgiftningsprocess. Detta beror på att vatten spolar ut överflödiga gifter från kroppen. När du spolar ut gifter hjälper vattenintaget att normalisera kroppens vattennivåer. Som nämnts ovan är huvudvärk ett av symtomen efter ett för högt alkoholintag. Vatten hjälper till att lindra sådana symtom.
 
Om du tycker att det är svårt att dricka bara vatten kan du lägga till lite citronsaft för smakens skull. Förutom smaken innehåller citronvatten en hälsosam mängd C-vitamin. Det hjälper till att balansera kroppens pH värde. Citronvatten hjälper också till att snabba på processen för alkoholavgiftning ytterligare.

 

5. Mjölktistel hjälper dig att aldrig bli bakfull

aldrig bli bakfull
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

De flesta känner till mjölktistel för dess leveravgiftningsegenskaper. Det är därför det kom in i vår lista över de 6 bästa huskurerna för att aldrig bli bakfull. Vi vet alla att alkohol skadar levern. Alkoholavgiftning är inte komplett förrän levern också är avgiftad. Mjölktistel hjälper till att återuppliva levern från skador orsakade av alkohol. Den befriar kroppen från olika gifter.

 
Dessutom hjälper det att sakta ner processen som organet absorberar alkohol. Även om dosen av detta läkemedel varierar från person till person baserat på kroppsvikt, är den normala dosen 50 mg.
 
Mjölktistel finns i följande varianter:
 
 • Piller
 • Te
 • Extrakt

Räkna dagar nykter

Kamratföreningen Länken Laholm erbjuder en ångestfri miljö som gör det lättare att räkna dagar nykter för våra medlemmar.

6. Aktivt kol hjälper dig att aldrig bli bakfull

 
Aktivt kol är mycket effektivt tillskott som befriar kroppen från skadliga toxiner. Dess effektivitet används för att avgifta kroppen efter överdriven alkoholkonsumtion. Det fungerar genom att fånga in toxinerna i mag-tarmkanalen.
 
Aktivt kol för avgiftning kan också konsumeras både före och efter alkoholkonsumtionen. Det spelar ingen roll för det har samma effekt på kroppen. För bästa resultat, konsumera cirka 1000 till 2000 mg aktivt kol.

7. Kudzu

aldrig bli bakfull
Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Kudzu rot, som är en kinesisk ört, är också en av de bästa medlen för alkoholavgiftning. Det har många fördelar, bland annat dess förmåga att dämpa baksmällan. Denna ört är fylld med potenta antioxidanter som också används som kosttillskott. Den har fler effekter utöver att hjälpa dig att aldrig bli bakfull igen.
 
Dessa antioxidanter hjälper till att minska effekten av orsakade skador på levern. Den ser till att återställa leverns hälsa. I ett fall där du inte kan få Kudzu tillskott kan du pulvrisera roten och lägga till det i dina måltider.

Är jag alkoholist?

Den stående frågan för de som dricker mycket är följande: är jag alkoholist? Här får du ditt slutgiltiga svar på eden frågan.

Andra tips för att aldrig bli bakfull igen

 

Ät frukt

 
Under din avgiftnings period bör du äta mycket frukt. Det beror på att det finns tillfällen då du inte känner för att äta, så det är bättre att snacka på frukt och grönsaker.
 

Upprätthåll en hälsosam livsstil

 
Hälsosam och balanserat intag av mat kommer att hjälpa dig att aldrig bli bakfull. Konsumera rätt mängd mat från varje livsmedelsgrupp för att möta dina dagliga kaloribehov. Som nämnts ovan, äta färsk frukt och grönsaker, samt fullkorn och hälsosamma proteinkällor.
 

Ta vitaminer och mineraler

 
Vissa vitaminer hjälper till att göra alkoholavgiftningsprocessen mindre komplicerad. Detta innebär att de hjälper till att avlägsna gifter och underlättar abstinenssymptom för att aldrig bli bakfull.
 
Vitaminer och mineraler som hjälper dig att aldrig bli bakfull:
 • C-vitaminer
 • B-vitaminer
 • E-vitaminer
 • Kalcium
 • Magnesium
 • Vitlök

Minska konsumtionen av alkohol för att aldrig bli bakfull

 
Naturligtvis förespråkar vi en minskad konsumtion av alkoholhaltiga drycker generellt. Men alkoholberoende eller alkoholism innebär överkonsumtion av alkohol i tid och otid. Då kan det vara bra till hands att veta hur man går tillväga för att aldrig bli bakfull.
 
När du har överkonsumerat alkohol och vidtar någon eller några av dessa åtgärder. Då kan det vara på sin plats att följa upp med några alkoholfria dagar. Du kanske även kan räkna dagar nykter för att låsta kroppen återhämta sig till fullo.

Nykter alkoholist på Länken

Även nykter och fri från alkohol måste du ändå betrakta dig som nykter alkoholist. Det är en sjukdomsbild som bara kan lösas med avhållsamhet.

Hitta vad du gillar och ge det tid

 
Detta steg för att hitta vad du gillar och ge det tid kommer att hjälpa dig att tänka på smärtan. Genom att tänka på hur du mår dagen efter överkonsumtion av alkohol kan hjälpa dig att aldrig bli bakfull igen.
 
Men att ge det tid för annat handlar om att fylla tomrummet som avsaknad av alkohol skapar. Det kan vara långa promenader med din hund, spela spel eller vad som helst som passar dig. Detta hjälper dig att tänka på att dricka, för när du har börjat att dricka mindre alkohol har du plötsligt mer tid.
 
Den tiden du brukade spendera på vägen till din favoritbar. Den tid du brukade stanna i baren och dricka. Den tiden skapar ett tomrum som behöver fyllas med andra aktiviteter för att inte tänka på alkohol under denna tid. Försök fylla utrymmet med det du älskar så att du inte går tillbaka till dina gamla banor
 
Oavsett vad som funkar för dig, se till att det är produktivt!
 

Prata med någon du litar på

 
Att prata med någon eller personer du litar på hjälper dig att få det stöd och den motivation du behöver. Hjälp för att fortsätta dricka mindre alkohol. Tja, det kan verka enkelt och du kommer att känna att du kan göra det på egen hand. Sanningen är att vissa människor skulle vilja åka på samma resa tillsammans med dig. Varför inte släppa in dem?
 
Hitta en vän, en familj eller någon annan person som är viktig i ditt liv. Våga öppna upp för någon som du värderar i din vänskapskrets så kommer du att bli förvånad över hur lätt det blir. Om du kan hitta någon som varit inne på den här vägen tidigare, då har du tur! Detta beror på att de kommer att kunna prata igenom vad du går igenom och berätta hur de kunde gå igenom det.
 

Slutsats för att aldrig bli bakfull

 
Även om dessa sju huskurer för att aldrig bli bakfull har testats och betrodda är avhållsamhet den bästa lösningen. Du kommer aldrig bli bakfull igen om du istället blir en nykter alkoholist.

Relaterade inlägg

Share This

Dela det här!

Dela detta med dina vänner!