Aktiviteter Länken Laholm

Välkommen till aktiviteter Länken Laholm erbjuder. Här finns något för alla med tanke på hur många olika aktiviteter vi erbjuder våra medlemmar.

Aktiviteter länken laholm

Aktiviteter Länken Laholm

Här nedan kan du läsa lite om de aktiviteter Länken Laholm erbjuder sina medlemmar.

Varma mackor

Tips och Liverpool

Lunch

Kortspel

Veckans film

Sällskapsspel

Tipspromenad

Lämna en recension om Kamratföreningen Länken Laholm!

Kontakta oss för att bli stödmedlem för 200 kronor årligen eller lämna en recension om Länken. Båda valen är lika viktiga i vårt arbete med kommunens alkoholberoende som är Länken medlemmar.

När det gäller aktiviteter Länken Laholm erbjuder har vi någonting för alla

Vi har i över 40 år aktiverat våra medlemmar med fullt av aktiviteter Länken Laholm erbjuder våra besökare varje dag. Med ett brett utbud och sällskap med liksinniga har man aldrig tråkigt när man vistas i våra lokaler.

Om länken laholm

Biljard

Mitt i sällskapsrummet står vårt biljardbord som är den populäraste av alla aktiviteter Länken Laholm erbjuder våra medlemmar. I över 30 år har det spelats biljard Laholm inte erbjuder på många andra platser. Läs mer om biljard Laholm.

8-ball

Av flera olika biljardspel är 8-ball den överlägset mest populära spelformen. En spelare får helfärgade bollar medans motståndaren får de halvfärgade bollarna. När man gjort sina bollar ska åttan sättas i hålet du satte din sista boll för att vinna upplägget med bollar.

Spelarranking

Vi håller för tillfället på att utveckla ett rankingsystem som kommer visa allas ranking på Länken Laholm. När vi får igång ett bra system kommer varje gång det spelas vara en rankingmatch som påverkar spelarens position bland sina motspelare.

Tävlingar

 Vi har regelbundet tävlingar på Länken Laholm där alla möter alla och de fyra bästa går till slutspel för att sedan spela om vem som står som vinnare. Vi har även planer på att skapa en registrerad biljardklubb som kommer ingå i vår förening. Sedan är det tänkt att flera av våra spelare kommer åka ut och tävla då det pågår en hel del tävlingar på biljardhallar som är sanktionerade av Svenska Biljardsamfundet.

aktiviteter länken Laholm
aktiviteter Länken Laholm

Whist Laholm erbjuds är populär på onsdagar

Whist Laholm erbjuds på Kamratföreningen Länken Laholm har spelats i många år  är ett stående spel bland aktiviteter länken Laholm erbjuder våra medlemmar. Flera som inte ses på Länken varje dag finns det flera som inte missar whist på onsdagar. Läs mer om whist Laholm.

Hur många kan vara med och spela?

Vi har gott om bord lediga så vi tycker det vore kul om vi får igång fler än de tre som brukar vara upptagna.Vi ser gärna att vi får nya medlemmar som spelar whist så vi kan ha spel gående på 2-3 bord till.

Vad får den som vinner i whist?

Det kostar 20 kronor att vara med och det går oavkortat till de som går vinnande ur spelet. Det är inga stora summor men som i så många av våra andra aktiviteter Länken Laholm erbjuder så finns det som i whist ofta prispengar att hämta in.

Hur lång tid tar whisten?

Det är lite olika beroende på takten på spelet och hur många bord som det spelas på. Generellt brukar vi räkna med att det tar ungefär två timmar att spela klart matcherna.

Boule spelas när det är säsong

Boule är en av de aktiviteter Länken Laholm erbjuder när det är säsong eftersom vädrets makter som styr när vi spelar. Vi spelar på banorna utanför simhallen varannan vecka och vi brukar vara rätt många som deltar. Läs mer om boule Laholm.

Behöver man ha egna klot?

Många av vår medlemmar har egna klot men när det gäller aktiviteter Länken Laholm arrangerar så tillhandahåller vi de material som krävs. Länken har gott om klot för de som inte har egna klot.

Hur lång tid tar matcherna?

Precis som med whist så varierar det en del beroende på hur långa de olika matcherna tar. Även här brukar vinnaren vara korad efter ungefär två timmars spelande.

Tävlar Länken mot andra lag?

Svaret är både ja och nej. Vi har inte ett officiellt lag som möter andra lag. Däremot finns det flera spelare på Länken som är medlemmar i Laholms Bouleklubb. Med det sagt så har vi en hel del riktigt vassa spelare som är svåra att slå i vår förenings matcher.

aktiviteter länken laholm
aktiviteter Länken Laholm

Bingo

Bingo är en av många aktiviteter Länken Laholm erbjuder sina medlemmar. Det finns gott om plats för deltagare och uppslutningen är varje måndag som bingo erbjuds stor. Välkommen att delta i bingo Länken Laholm erbjuder. Läs mer om bingo Laholm.

Vad finns det för vinster när man spelar bingo?

Vi erbjuder varierande vinster för att hålla intresset stort under våra bingokvällar. Kaffe och choklad är några av de olika vinsterna som Länken Laholm erbjuder vinnare.

Hur många brickor kan man spela med?

Du väljer själv hur många brickor du köper och när man ser mängden vissa väljer förstår man knappt hur dom hinner med. Kom och spela bingo med de andra deltagarna varannan måndag.

Hur lång tid tar bingo Laholm erbjuds på Länken?

Våra måndagskvällar med bingo börjar 16:30 och brukar vara slut runt 19:00. Vi har pauser för rökare och det serveras kaffe med vetebröd och ofta bakelser.

Dart

Dart Länken Laholm har på schematr är ett populärt inslag bland aktiviteter Länken Laholm erbjuder sina medlemmar. Många av deltagarna har kastat dart på Länken och är svåra att bemästra. Men det är aldrig givet vem som tar hem vinsten ivarje tävling. Läs mer om dart Laholm.

Behöver man ha sina egna pilar?

Har du egna pilar som du föredrar kan du självklart använda dem. Men de flesta deltagarna använder Länkens pilar och anser dom vara bra.

Hur lång tid tar tävlingen?

Våra darttävlingar brukar ta ungefär en timma fram till slutspelet. Sedan gör dessa upp om vinsten som har en vinnare inom ytterligare en timma så efter 1,5 timmar brukar tävlingen vara klar när vinnaren har korats.

Vad får man för vinster?

Det kostar 20 kronor att delta och dessa pengarna sprids bland de tre bästa spelarna för dagen. Det känns som alla har en chans att ta hem någon utav vinsterna då det sällan är samma spelare som vinner darttävlingarna som är en av de jämnaste aktiviterna Länken Laholm erbjuder medlemmarna.

aktiviteter Länken Laholm
aktiviteter Länken Laholm

Lunch

Lunchen är husmanskost som Cecilia lagar och erbjuder medlemmarna med såser som specialitet. Smaka innan du saltar för de flesta tycker lunchen är smaksatt till perfektion. Läs mer om lunch.

När serveras det lunch Länken Laholm erbjuder?

Lunch tillagas och serveras klockan 12:00 varje tisdag och torsdag. Rester som blir över fryses ner som enportionsrätter som kan värmas i mikron och ätas på plats övriga dagar så länge potionerna räcker.

Vad kostar lunchen?

Den lunch Länken Laholm erbjuder sina medlemmar tisdagar och torsdagar kostar 40 kronor inklusive läsk som ingår. Här på bilden ser ni en torskrätt som är lagad inte för att tjäna pengar utan för att servera tilltalande och näringrika måltider som uppskattas av alla våra medlemmar.

Vad kostar enportionsrätter som kan värmas i mikrovågsugnen?

Rester som blir över fryses ner som enportionsrätter i tilltalande glasskålar som bara kan ätas på plats. Dessa kostar enbart 20 kronor och en läsk 5 kronor. När det blivit över flera lunchdagar har du flera rätter att välja bland. Men dessa är populära så det är så länge portionerna räcker. Ett tips är att komma tidigt och boka en av de nedfrusna enportionsrätterna så du säkert äter dig mätt varje dag.

Varma mackor på fredagar

Varje fredag klockan 12:00 serveras varma mackor. De är härligt underbara och tillagade i vår toastmaster som skapar de bästa varma mackor jag någonsin har ätit.

Varför varma mackor Länken Laholm erbjuder är underbara

Varma mackor Länken Laholm erbjuder tillagas av Cecilia på en avancerad toastmaster hon låter föreningen låna. Det är nog kombinationen Cecilia och hennes toastmaster som tillsammans blir de bästa varma mackor du någonsin har smakat förut.

Vad kostar varma mackor Länken Laholm erbjuder?

Väljer du en med valfria ingredienser kostar den 15 kronor. Men om du vill ha två vilket de flesta vill kostar den andra 10 kronor. Jag rekommenderar två stycken för 25 kronor med ost, skinka och tomater.

Kan man äta varma mackor mer än bara på fredagar?

För närvarande serveras varma mackor bara på fredagar. Men i skrivande stund tänker jag föreslå att de erbjuds även på helgdagarna då vi får tillaga dom utan Cecialas hjälpsamma hand.

länken Laholm
aktiviteter Länken Laholm
aktiviteter Länken Laholm

Tips

På lördagar erbjuds tips och Liverpool när de spelar som en av de aktiviteter Länken Laholm lägger upp. Alla som är med och satsar flockas kring vår TV när matcher och lopp visas live. Dessutom har vi tio veckors tips med stora vinster som arrangeras av en ansvarig på Länke som tar emot allas rader vecka för vecka.

På lördagar satsar vi matcherna i Premier League

Varje lördag sätter Nisse eller Hacka upp ett system och tittar på den match som visas från Premier League Live. Baserat på antalet besökare på lördagar kan dessa sytem som är populära aktiviteter Länken Laholm lägger upp för att lördagar ska bli en av Länkens mest populära dagar.

Vad kostar systemen på tips och trav?

För tillfälligt har vi ingen bestämd summa men kommer bestämma hur mycket en andel på trav och hur mycket var och en satsar på tipssystemet. Det har varierat men nu när Nisse inom kort lägger upp andelar kommer det bestämmas en summa som är skälig för samtliga medlemmar.

10 veckors tips är en av många aktiviteter Länken Laholm erbjuder

Varje vecka betalar deltagare en bestämd summa och lämnar in sin rad per telefon eller vid besök på Länken Laholm. Vill man lämna in sin egen rad gör man det på egen hand. Detta är nog den populäraste av aktiviteter Länken Laholm arrancherar för våra medlemmar. Eftersom det löper över 10 veckor blir prissummorna rätt höga när det står klart vilka de tre som delar på potten.

Trav

På lördagar spelar vi tillsammans även på trav som följs på vår TV live. Medlemmarna satsar 50 kronor så det brukar bli rätt stora sysytem som har en bra chans att leverera resultat. Nisse erbjuder en andel som den mest erfarne spelaren på trav.

Kortspel veckans alla dagar

21 spelas flera gånger dagligen och kortspel är en av våra mest frekventa aktiviteter Länken Laholm har att erbjuda medlemmarna. Den som först når 21 vinner om inte någon får fyrtal och tar hela potten. Vi brukar vara sex stycken varje omgång som spelas.

Spelas det bara 21 av alla kortspel som finns?

Alla dagar spelas det 21 och det är det spelet som medlemmarna verkar överens om som stående spelform. Dessutom spelas whist på onsdagar med start 14:30. När det vankas whist kommer Annika alltid med alldeles speciella bakelser för dagen i all ära. Annika bakar även andra dagar men onsdagar har hon alltid med sig något extra speciellt.

Hur mycket kostar det att spela 21?

Det beror helt på hur bra du spelar. När någon av spelarna når 21 är spelet över. Om du inte är vinnaren betalar du en krona för varje poäng som du hamnat efter när det avgörs.

Fyrtal för omedelbar vinst!

Om och så fort någon av spelarna i 21 får ett fyrtal. Då avbryts spelet omedelbart och korar den som fått fyrtal som vinnare. Händer det i början av spelet kan en större pott stå till vinnarens förfogande.

aktiviteter Länken Laholm
aktiviteter Länken Laholm

Veckans film varje morgon på fredagar

Redan strax efter 9:00 på morgonen dra veckans utvalda film igång. Detta är en av de aktiviteter Länken Laholm har stående på schemat för alla våra filmentusiaster.

Länken streamar filmer från olika abonnemang

Netflix och andra streamade abonnemang finns att tillgå med ett oändligt stort bibliotek av filmer som är långt mer än tillräckligt. Den som står i tur att välja kommande fredagsfilm kan leta i streamingtjänsterna för att hitta en specifik film eller någonting annat som faller i smaken.

Visas filmer även andra dagar i veckan?

Eftersom vi har abonnemang på olika streamingtjänster vill vi att de anväänds. Om flera har lust att se på film någon gång alla veckans dagar utom lördag går det självklart bra att dra igång en film.

Val av film får inte anses vara opassande av andra medlemmar

När du väljer en film från våra stremingtjänster finns det ett par regler som gäller vid val av film. Valet av film får inte innehålla onödigt mycket våld eller vara av sexuell natur och innehålla för mycket nakenhet. Tänk på att alla är olika och som förening måste vi tänka på att vissa filmer inte är passande att visas på Länken Laholm.

Sällskapsspel

Det finns en rad olika sällskapsspel Länken Laholm erbjuder medlemmar att spela för att umgås och ha en trevlig stund. Schack och kinaschack är ett par av många andra spel som finns att ta fram för att spela med andra medlemmar.

Vi är många som vill delta i olika aktiviteter Länken Laholm erbjuder och olika sällskapsspel är en aktoivitet bland många som kan spelas med andra medlemmar.

Titta på alla spel på spelhyllan som kan tas fram och spelas

Gå till spelhyllan och välj ett sällskapsspel som du vill spela med en annan medlem. Det brukar alltid vara någon som vill delta så ställ gärna fram ett spel så hittar du snabbt en eller flera motståndare som är sugna på att spela spel.

Om spelet du vill spela inte finns bland Länkens sällskapsspel

Hittar du inte ett spel som du tycker borde finnas bland andra aktiviteter Länken Laholm erbjuder? Då skriver du ner det sällskapsspel du tycker saknas i vår förslagslåda som du hittar på kaffebordet. Vid nästa månads styrelsemöte tas sedan beslutet om Länken bör införskaffa spelet ifråga. Vill du få det tidigare kan du prata med Cecilia som snabbt kan få fram ett svar från vår ordförande eller kassör på Länken.

Använd något av borden för sällskapsspel

Vänligen sätt er inte i sofforna för att spela ett sällskapsspel. Dels störs du av vår TV och spelandet stör andras umgänge och diskussioner som hör hemma vid sofforna och soffbordet. Du får ut mycket mer av sällskapsspel när du sätter dig vid något av våra bord där ni får spela ostört.

aktiviteter Länken Laholm
länken Laholm

Tipspromenad och korvgrillning

Tipspromenaden har blivit kortare och kortare desto äldre flertalet av våra medlemmar har blivit. Tipspromenaden avslutas med grillning av smala och tjocka korvar.

Vad kostar tipspromenaden med grillning?

Allt vi som förening erbjuder våra medlemmar är till självkostnadspris. Tipspromenad med grillning kostar 20 kronor och insatserna går oavkortat till vinnaren.

När är det tipspromenad?

Varannan måndag klockan 15:30 börjar vår tipspromenad som är lite längre än ett varv runt huset och sista frågan hittar du vid grillen.

Vinnaren blir straffad inför kommande tipspromenad

Den som vinner tipspromenaden får äran att göra 12 frågor till kommande tipspromenad. Vi har upptäckt vinnare som håller tyst för att slippa arbetet med frågorna.

Hjälp Länken genom att lämna en recension!

När du lämnar din recension och berättar vad du tycker om Länken visar du andra att du stödjer vårt arbete med kommunens invånare. Eller så kan du kontakta oss på Länken här nedanför för att bli stödmedlem för 200 kronor årligen.

Länken Recensioner

Läs våra Länken Recensioner

Jag ser fram emot att Länkens styrelse godkänner Länkens biljardklubb så att vi registreras i Svenska Biljardsamfundet. Då kan vi representera Länken i rankingtävlingar som hålls på olika biljardhallar runt omkring oss.

Calle Göransson

Website Manager

Som kassör för vår förening har jag ett ansvar att lyssna på medlemmar vad de tycker om hur våra resurser används. Jag är på Länken dagligen och som medlem kan du göra din röst hörd genom att prata med mig personligen.

Claes Lönn

Kassör

Som medlem spelar jag gärna olika sällskapsspel. Om du hittar ett spel som du anser vi borde ha och spela här på Länken. Berätta det för mig i så fall för jag känner en man som alltid lyssnar på vad jag tycker och tänker.

Kerstin Hökerud

Medlem

Min uppgift på Länken är att alltid hjälpa den för tillfället svagaste länken. Om du känner att du skulle må bättre om du fick prata av dig lite så finns jag alltid här för den som behöver mig som mest just för ögonblicket.

Cecilia

Ansvarig på Länken vardagar

Aktiviteter Länken Laholm erbjuder för våra medlemmar är av högsta vikt för allas trivsel bland medlemmarna. Använd gärna vår förslagslåda eller prata med mig om förändringar eller nyheter som kan lyfta Länken.

Rolf Hökerud

Ordförande

Lördagar och söndagar har jag exakt samma uppdrag som Cecilia har på vardagar förutom att jag inte lagar mat. Jag trivs som bäst varje gång vi slår rekord på hur många vi är här och har så jävla kul som möjligt tillsammans.

Olle

Ansvarig på Länken helgdagar

Vi finns här för att hjälpa varandra!

Länken Laholm

Ängelholmsvägen 39
312 34, Laholm

Öppettider

Alla dagar
9:00-15:00

Ring oss

0430-717 07

Share This

Dela det här!

Dela detta med dina vänner!